ОСТАННІ НОВИНИ

З планом життя Львова до 2020 року можна ознайомитися у “Містопроекті”

|

Відділ генерального плану міста управління архітектури та містобудування Львівської міської ради розробив концепцію нового генерального плану Львова. Від сьогодні до 21 листопада львів’яни можуть ознайомитися з нею в інституті “Містопроект”, що по вулиці Генерал Чупринк, 71.

Новий генплан передбачає до 2020 року повну реструктуризацію виробничого комплексу, який повинен бути безвідходним і ресурсозберігаючим, розвиток науковоємкої промисловості та туризму, незначну зміну транспортної системи та перенесення промислових об’єктів з центральної частини у віддаленіші райони міста.

“Це поки що ідея, процес реалізації якої повинен тривати близько тридцяти років. Чіткішої програми, яка б простежувала розвиток міста за роками немає” – підкреслив начальник архітектурного планування інституту “Містопроект” Віталій Дубина.

Власне новий генплан, це лише коректура старого, який був затверджений ще в 1993 році. Причинами зміни старого начальник відділу генплану міста Львівської міської ради Роман Андрусишин назвав неможливість виконання старого, що був зорієнтований на суспільство планової економіки і працював за 5-річними термінами, а також визначення нових пріоритетів розвитку Львівщини та необхідність розробки правил забудови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *