ОСТАННІ НОВИНИ

УРП проведе акцію проти русифікіції

|

Наприкінці цього або на початку наступного тижня ЛОО УРП “Собор” планує провести акцію проти русифікації – це буде пересувна фотовиставка з об’єктами, які найбільше демонструють засилля російської мови у Львові. Про це Ратушу-ForUm повідомив голова ЛОО УРП “Собор” Ростислав Новоженець.

За його словами, фотопости виставлятимуть в центральній частині міста, щоб люди, які проходять проспектами звертали на них увагу. Біля фотоплакатів майорітимуть прапори партії. “Буде розміщено фотографії тих об’єктів, які найбільше порушують мовний закон. Здебільшого це крамниці та заклади громадського харчування, як, наприклад, “Антошка”, “Наследникъ” чи “Каприз” – сказав Р. Новоженець, – “львів’янам дошкуляють і американізовані назви як “Йєлов субмарин” чи “Торонто”. Виставленими фотофактами ми намагаємося привернути увагу до того, що останнім часом твориться – до денаціоналізації” – повідомив Новоженець.

Акція наразі не має назви, бо, за його словами, поки що триває підготовка до неї, а відтак, в ході фотографування об’єктів може виникнути якась нова ідея. Швидше за все акція проти русифікації буде одноденною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *