ОСТАННІ НОВИНИ

Двох наркоділків засудили за спробу ввезти в Україну 250 грамів амфетаміну

|

На днях місцевий суд Мостиського району засудив до дев’яти і восьми років позбавлення волі двох громадян України, які намагалися ввезти в Україну 250 грамів амфетаміну. Про це повідомила прес-група УСБУ у Львівьскій області. Один міліграм цієї наркотичної речовини коштує до 10 доларів, отж у випадку реалізації усього зілля зловмисники могли заробити 2,5 млн доларів.

Двох жителів Хмельницького було затримано ще 10 липня 2003 року на прикордонному пункті “Шегині” працівники СБУ та Галицької митниці. В порожнині під кермом “опеля” було виявлено схованку, у якій зберігалося 250 грамів амфетаміну у вигляді порошку. За допомогою свідчень Богдана, вже через вісім годин у Хмельницькому було затримано організатора контрабандного каналу – 34-річного Олександра М. Його доставили до Львова, де слідчі УСБУ у Львівській області порушили кримінальну справу, щодо наркокур’єра і організатора злочинної оборудки.
Прес-група УСБУ у Львівській області повідомляє, що в ході слідства Богдан пояснив, що за попередньою домовленістю з Олександром у невстановлених осіб купив у Польщі амфетамін, щоб провезти його в Україну і передати замовнику. Наркотик планувалося розповсюджувати у нічних клубах Хмельницького, а виручені гроші – розділити між собою. Під тиском неспростовних доказів зловмисники повністю визнали свою вину.
Справу було передано до місцевого суду Мостиського району, а минулого тижня у цій справі було голошено вирок. Наркокур’єра Богдана Р. засуджено до 8 років позбавлення волі, а організатора каналу Олександра М.– до 9 років ув’язнення за скоєння злочину передбаченого статтею 305 ч.3 (контрабанда наркотичного засобу в особливо великих розмірах) та статтею 28 ч.2 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) ККУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *