ОСТАННІ НОВИНИ

Гуртові продавці алкоголю вимагають від Кабміну переглянути постанову про запровадження нових акцизних марок

|

Понад 40 із 90 гуртових торговців алкогольними напоями, що працюють у Львівській області звернулися з листом до Кабінету Міністрів України, у якому вимагають переглянути постанову КМУ від 15 жовтня цього року, згідно з якою заборонено продаж алкогольних напоїв з акцизними марками старого взірця, повідомив президент Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес.

Згідно з цією постановою, заборона на використання старих акцизних марок впроваджена з 1 листопада, але нові марки підприємці зможуть отримати не раніше 25 листопада. “Внаслідок цього протягом останнього часу обсяги реалізації алкогольних напоїв гуртовими продавцями в області зменшилися наполовину і підприємства зазнають серйозних збитків” – заявив Зеновій Бермес. За його словами, дії Кабміну суперечать чинному законодавству, яке дозволяє підприємцям у разі зміни марок реалізувати алкоголь зі старими акцизними марками до закінчення товару. Суперечність, спричинена урядовою постановою спонукала підприємців звернутися до Кабміну з пропозицією змінити одне з її положень і таки дозволити реалізацію алкоголю зі старими марками. Як запевняли присутні підприємці, йдеться про товарні залишки на мільйони гривень.

З іншого боку, немає жодної впевненості у тому, що з 25 листопада підрозділ податкової, уповноважений видавати нові акцизні марки, буде забезпечений ними у відповідній кількості. За словами З.Бермеса, процедура може зайняти кілька тижнів, оскільки податківці вимагають дуже багатьох документів для видачі марок.

Натомість координатор програми “За прозоре суспільство” Юрій Цетнар заявив, що такі дії уряду штовхають підприємців іти в тінь. “Очевидно, що дрібні підприємства найскоріше будуть реалізувати свої залишки через нелегальну мережу і користі нікому від цього не буде” – підкреслив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *