ОСТАННІ НОВИНИ

Нову концепцію розвитку Львова прийматимуть всім миром

|

У найближчому майбутньому територія Львова збільшиться. Розширення меж міста передбачене новою Концепцією розвитку Львова.

Необхідність корегування генерального плану міста викликане кардинальними змінами соціально-економічних умов в країні та переорієнтацією стратегії розвитку міста. “Пріоритети містобудування зараз змінюються” – зазначив начальник відділу генплану міста Львівської міської ради Роман Андрусишин. Зокрема, спостерігається тенденція до розширення житлової площі. Сьогодні на одну особу припадає 19 квадратних метрів, а в 2020 році прогнозується її збільшення до 26. Тим часом 31 тисяча мешканців Львова досі стоїть в черзі на житло.

Актуальною у житловому питанні залишається проблема довгобудів. Недобудованими є лисиницький масив, одна третина якого належить Львову, будинки по вулицях Любінській, Деменській і на Левандівці. За словами Романа Андрусишина, винними в цьому є підприємства, які займаються будівництвом. Одним із шляхів виходу із ситуації Роман Андрусишин назвав можливість підприємств взяти строкову пільгову позику.

Міська рада планує всесторонього вивчити громадську думку стосовно Концепції розвитку Львова. Бажаючі можуть ознайомитися з проектом концепції в приміщенні інституту “Містопроект“ на вул.генерала Чупринки,71 (2-й поверх к.204.) з 10 до 13 год з 11 листопада по 21 листопада (крім суботи та неділі). Спеціалісти інституту нададуть кваліфіковані роз’яснення. А 26 листопада о 17 00 год. відбудеться громадське обговорення проекту.

Анкету із запитаннями щодо поглядів львів’ян на розвиток свого міста буде надруковано у завтрашньому номері газети “Ратуша”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *