ОСТАННІ НОВИНИ

Споживачі електроенергії вимагають захисту своїх прав

|

Цього року до управління у справах захисту споживачів надійшло 71 скарга на дії працівників, з них 53 скарги по Львову. Найбільше невдоволень викликає робота окремих представників Шевченківського і Франківського РЕМів. Про це повідомив заступник начальника Львівського обласного управління у справах із захисту прав споживачів Василь Ріпка сьогодні під час засідання на тему “Права і обов’язки споживачів енергетичного ринку”.

За його словами, заяв порівняно мало, але люди звертаються лише у крайніх випадках. Найбільше заяв на адресу Шевченківського і Франківського РЕМів. Так, за його словами, недавно до управління звернулася мешканка, яка повідомила, що інспектор заявився до неї ввечері в неділю і захотів зняти лічильник, а після того, як вона йому це заборонила, він сам склав акт і підписався за трьох працівників.

Як повідомила прокурор відділу Львівської обласної прокуратури Яна Потинська, споживачі теж в п’ять разів частіше звертаються до прокуратури, ніж “Львівобленерго”, але лише 1-2 заяви задовольняють. Найчастіше люди звертаються через зайві перерахування. “Законодавство досить жорстке. “Львівобленерго” має право вимкнути електроенергію після відповідного повідомлення. Санкції теж досить високі, від 1 тис. гривень” – сказала прокурор.

У відповідь на це, директор з маркетингу ВАТ “Львівобленерго” Андрій Скрипник повідомив, що вони самі “намагаються позбавитися людей, які псують імідж, поводячись незаконно. Їх просто виключають з рядів працівників обленерго”. Лише цього року, за його словами, порушено дві кримінальних справи проти районних інспекторів. А. Скрипник також розповів, що рахунки за електроенергію опрацьовуються спеціальною комп’ютерною програмою, а у випадку коли лічильника часто не перевіряють – за середнім показником. Саме тому, на його думку, споживачі часто бувають невдоволені нарахуваннями. Він також зазначив, що постачання електроенергії юридичним особам відбувається згідно з угодою, а віднедавна такі угоди укладають з фізичними особами (вже 70%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *