ОСТАННІ НОВИНИ

У ВАТ “Львівобленерго” украли електроенергії на 40 мільйонів гривень

|

Лише за 9 місяців цього року внаслідок крадіжок електроенергії ВАТ “Львівобленерго” було завдано збитків на 40 млн. грн. Складено більше 12 тисяч актів про порушення правилами користування електроенергією – повідомив директор з маркетингу ВАТ “Львівобленерго” Андрій Скрипник сьогодні під час зустрічі з журналістами.
Найпоширенішим видом порушень є несплата за використану енергію і самовільне підключення до електромереж і розкрадання.

Як повідомив А. Скрипник, лише цього року було складено 9131 акт про порушення ПКЕЕ фізичними особами і 3257 юридичними. Львівобленерго передало до суду 141 позов, 6 осіб було притягнуто до кримінальної відповідальності. Для боротьби з розкраданням ВАТ “Львівобленерго” буде впроваджувати електронні лічильники. На сьогоднішній день підприємство затратило на них близько 20 млн. грн., 60 тисяч лічильників встановлено лише цього року. Проте, саме впровадження електронних лічильників значною мірою вплинуло на збільшення тарифів за електроенергію. До того ж поки що електронні лічильники встановлюватимуть у виносних шафах лише в приватному секторі, а багатоповерхівки мусять зачекати. За збереження виносної шафи відповідає власник.

А. Скрипник також повідомив, що планових вимкнень цього року, найімовірніше, не буде, але за локальні вимкнення він не відповідає. “Все залежить від того, чи буде стовідсоткова оплата” – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *