ОСТАННІ НОВИНИ

При ЛОДА створено робочу групу з питань захисту прав об’єктів інтелектуальної власності

|

Нещодавно при облдержадміністрації створено робочу групу для організації в області роботи з питань захисту прав об’єктів інтелектуальної власності, повідомили Ратуша-ForUm у прес-службі Львівської обласної адміністрації. За даними прес-служби, до складу групи входять представники служб СБУ, УМВС, державної податкової адміністрації, Західної регіональної митниці, держінспектор із питань інтелектуальної власності на території області, представництва Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, а також галузевих управлінь облдержадміністрації. Головою робочої групи призначено заступника голови облдержадміністрації Володимира Герича.

Першочерговим завданням робочої групи є реалізація Програми дій щодо боротьби з незаконним виробництвом, розповсюдженням і реалізацією аудіо – і відеопродукції, компакт-дисків та інших об’єктів інтелектуальної власності. З грудня 2003 року в областях запроваджено штатні одиниці інспекторів з питань інтелектуальної власності.
Зокрема, представник ДПА у Львівській області повідомив, що в області нараховується майже 600 суб’єктів підприємницької діяльності, які виготовляють чи реалізують аудіо-відеопродукцію і компакт-диски. Протягом 9 місяців виявлено 29 порушень – вилучено контрафактну продукцію на суму 52,4 тис. грн., порушено одну кримінальну справу.
Представник УМВС України у Львівській області проінформував, що підрозділами ДСБЕЗ УМВС виявлено у сфері інтелектуальної власності 35 злочинів у 2002 році та 25 – за 9 місяців 2003 року. Останнім часом набуло поширення підроблення торгових марок відомих товаровиробників, незаконне використання промислових зразків. Після розслідування кримінальні справи скеровуються до суду.
Підрозділами СБУ перевірено дотримання ліцензійних умов у сфері впровадження голографічних захисних елементів. За результатами перевірок чотирьох відповідальних осіб попереджено про відповідальність, передбачену за порушення чинного законодавства в сфері інтелектуальної власності, складено 5 адмінпротоколів, порушено ряд кримінальних справ.
Державний інспектор з питань інтелектуальної власності у Львівській області Михайло Лука повідомив, що за 9 місяців 2003 року налагоджено плідну співпрацю з усіма силовими структурами області, результатом якої є проведення понад 20 спільних перевірок. При цьому вилучено контрафактної продукції на загальну суму 55,0 тис. грн., складено 9 протоколів про адмінпорушення, порушено 3 кримінальні справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *