ОСТАННІ НОВИНИ

Ліві завтра пікетуватимуть обласну адміністрацію

|

7 листопада в 11 годині під стінами Львівської обласної адміністрації збереться близько 200 людей на акцію протесту. Вони вимагатимуть в ОДА не підвищувати ціни на хліб, а також надати ветеранам повну інформацію про пільги. Це локальна акція, але, за словами першого секретаря обкому КПУ Олександра Калинюка, подібні виступи будуть по всій Україні. Про це він щойно повідомив Ратушу-ForUm.

За словами О. Калинюка, цей мітинг – продовження вересневої акції протесту, бо досі КПУ не отримала відповідей від голови ОДА на поставлені тоді запитання. Ветерани вимагатимуть, щоб держава взяла на себе зобов’язання здійснити перепис пільгового населення за свій рахунок, а не змушувала пенсіонерів витрачати власний час і гроші. Друга вимога – внести зміни до положень 117 і 253, де б визнали яку адресну допомогу і по яких саме пільгах їх надаватимуть, бо це, за словами Калинюка, “викликає у ветеранів найбільше напруження”.

“Два дні тому заступник голови Володимир Герич просив, щоб ми не пікетували і обіцяв нарешті направити лист із нашими вимогами до Кабінету міністрів, але ми не хочемо більше чекати” – сказав секретар. Основні вимоги пікету – не підвищувати ціни на хліб та інформувати ветеранів про пільгову допомогу. Ветерани вимагатимуть, щоб слова прем’єр-міністра В. Януковича про те, що в Україні є три сорти хліба, нарешті підтвердили. Водночас, за його словами, завтра день Жовтневої революції і обов’язково цю дату буде згадано.

“Нас підтримує СПУ, громадські організації, комсомол, а також ветерани, – повідомив Калинюк, – на акції буде керівник СПУ Євген Таліпов”. Акція триватиме з 11 до 12 години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *