ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці вулиці Наукової знову протестували проти будівництва

|

На колишньому дитячому майданчику по вулиці Науковій, 12 розпочалися будівельні роботи. Це змусило мешканців навколишніх будинків знову вийти на пікет. Як запевняли учасники мітингу, вони невдоволені не лише початком будівництва, а й тим, що ніхто з міських урядовців досі з ними не зустрівся.

Сьогодні працівники “Карпатбуду” почали готувати майданчик до будівництва і мешканці вийшли на вулицю, аби їм завадити. Як запевнив виконроб “Карпатбуду” Михайло Луковський, “Карпатбуд” є лише виконавцем замовника “Інтергал-Буду”, який має дозвіл на будівництво. Тому, на його думку, перешкоджати їхній роботі неправомірно. “Ми вже чотири дні ведемо підготовчі роботи і нам весь час заважають” – сказав він.

Як і попереднього разу, сьогодні діти розвалили огорожу. Під час цього хтось підняв ковш бульдозера, через що малюки ледь не постраждали. Цей інцидент страшенно обурив людей і вони мало не зчинили бійки з будівельниками. Проте, як запевняв М. Луковський, його люди в цьому не винні і все це провокація. Тим не менше, обурені місцеві жителі у відповідь побили вікна у бульдозері.

Як повідомили мешканці 12-го і сусідніх будинків, вони бояться, що через будівництво в їхніх оселях можуть потріскати стіни. “Наші будинки стоять вже 32 роки і вони не витримають, – заявили вони.

За словами одного з пікетуючих, Романа Гайдука, мешканці вже звернулися до Франківської районної прокуратури, міської влади, жеку і навіть писали телеграму до Володимира Литвина, але жодної реакції на ці заяви не було. Не відбулася і обіцяна зустріч з заступником мера Василем Кравцівим. Як запевнив працівник міліції, Кравців чекав на делегацію мешканців Наукової, але не ніхто з них не прийшов. Натомість пікетуючі вважають, що В. Кравців сам повинен прийти до них.

Демонстранти обіцяють надалі перекривати вулиці, пікетувати мерію або будинки урядовців, якщо не дочекаються від влади сподіваної реакції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *