ОСТАННІ НОВИНИ

Оновлення львівської медицини розпочалося з 2-ї поліклініки

|

Вчора у другій міській комунальній поліклініці почали функціонувати два оновлених діагноcтичних кабінети. Новий флюроограф та пристрій УЗД дозволять приймати набагато більше мешканців Франківського району міста та встановлювати точніші діагнози.

Друга міська поліклініка першою у Львові отримала змогу працювати в оновлених умовах, оскільки за цією поліклінікою закріплено більше ста пацієнтів.
За словами головного лікаря поліклініки Зиновія Гузара, застаріле обладнання, яке працювало досі, вимагало негайної заміни. Півмільйона гривень, виділені з міського бюджету, дозволили закупити нову вітчизняну апаратуру, зробити ремонт в двох діагностичних кабінетах, де прийматимуть хворі. Нова апаратура дасть змогу медикам проводити детальніші обстеження, оперативніше виявляти причини та органи, вражені недугою. Зручності в роботі додасть і електронна база даних пацієнтів. З її допомогою можна буде за лічені секунди прослідкувати процес розвитку хвороби, відстежити зміни в організмі.

У зв’язку з покращенням умов роботи, пан Гузар прогнозує зниження рівня хронічних захворювань серед потенційних пацієнтів лікарні. “Раніше для того, щоби пройти повноцінне обстеження, мешканцям Франківського району треба було ходити по приватних клініках або вистоювати в чергах біля діагностичних кабінетів. Відповідно багато хворих, уявляючи цей процес, просто опускали руки. Тепер вони зможуть прийти до нас і пройти безкоштовне обстеження” – зазначив він.

Заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Романів повідомила, що процес збагачення львівських лікарень тільки почався. Два мільйони гривень, закладені в міському бюджеті на закупівлю медичного обладнання, дозволять до кінця календарного року запрацювати по-новому ще кільком медичним закладам. Пані Романів зазначила, що буквально на днях роботу нової апаратури зможуть оцінити і пацієнти п”ятої міської поліклініки, що на вулиці Виговського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *