ОСТАННІ НОВИНИ

Президент привітав львів’ян з річницею ЗУНР

|

Учора в приміщенні львівської філармонії відбулась урочиста академія з нагоди 85-річниці проголошення Західно-Української Народної республіки у Львівській області. Голова Львівської обласної державної адміністрації Олександр Сендега зачитав вітання Президента України Леоніда Кучми з нагоди свята, повідомляє прес-служба облдержадміністрації:
“Учасникам урочистої академії з нагоди 85-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки.
Сердечно вітаю учасників урочистого зібрання з нагоди 85-ї річниці Листопадового повстання у Львові та утворення Західно-Української Народної Республіки.

У ті буремні осінні дні 1918 року, після шести століть іноземного панування, у Львові було утворено національну Українську державу. Ця подія дала початок одному з визначних етапів революції 1917-1921 років, продемонструвала незламну волю українців до незалежності, відкрила шлях до спільної боротьби галичан та наддніпрянців за соборність.
Логічним результатом діяльності Західно-Української Народної Республіки стала знаменна подія вітчизняної історії – проголошення 22 січня 1919 року Акту Злуки українських земель, що відзначається нині на державному рівні як День Соборності України.
Від часу національно-визвольних змагань початку минулого століття українці продовжували боротьбу за незалежність, яка увінчалася проголошенням суверенної України у серпні 1991 року.
Наше сходження на вершину національної свободи стало підсумком ратної праці багатьох поколінь, серед яких – творці ЗУНР, легендарне січове стрілецтво.
У цей святковий день хочу висловити переконання, що ніколи й нікому не вдасться посягнути на українську державність, порушити територіальну цілісність і соборність України, скріплену кров`ю мільйонів незламних борців.
Бажаю учасникам академії, усім співгромадянам міцного здоров`я, щастя, миру та глибокої віри у високе призначення та світле майбутнє України.
Слава Україні!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *