ОСТАННІ НОВИНИ

“Мистецький простір Німеччини” у Львові

|

Сьогодні у рамках Міжнародної акції “Дні Німецької культури в Україні” відкрилася виставка “Мистецький простір Німеччини”, на якій представлено роботи 13-ти художників.

“Це вже четверта виставка, яку ми проводимо у співпраці із львівським національним музеєм. Але цією ми пишаємося особливо, бо тут представлено роботи 13-ти художників, яких об’єднує одне спільне – всі вони не німці за походженням, але живуть в Німеччині” – зазначила директор Київського Гете інституту доктор Барбара Каульбах. Відкриттю цієї виставки у Києві передував драматичний епізод: загубилося декілька експонатів. На щастя, за допомоги Німецького посольства їх вдалося відшукати. У Львові обійшлося без оказій і тепер мешканці нашого міста мають змогу оцінити роботу іноземних митців.

Виставка пропонує свій погляд на мистецький простір Німеччини, на розвиток якого неабиякий вплив мала відкрита федеральна культурна політика. Вона ламає всі усталені уявлення, що національну культуру якоїсь певної країни можуть презентувати лише національні митці.

Це перша в рамках європейської закордонної політики виставка з транснаціональною концепцією. Виходячи за межі образотворчого мистецтва, художники прагнуть до мистецького розмаїття у транскультурній єдності. Окрім презентації творчості всесвітньовідомих митців, що живуть у Німеччині, за останні тридцять років, виставка також прослідковує їх вплив на теми і засоби вираження сучасного мистецтва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *