ОСТАННІ НОВИНИ

Залізниця відрапортувала про цьогорічні досягнення

|

Цього року львівська залізниця відправила вантажів на 34,9% більше, ніж в минулому. Імпорт зріс на 30%, а експорт на 13%. За дев’ять місяців залізниця вже сплатила до бюджетів різних рівнів 322млн 466 тис. грн, повідомив начальник Львівської залізниці Богдан Піх.

За його словами, цього року майже в чотири рази на 377% збільшилося перевезення нафтопродуктів по станції Броди, через що залізниця вирішили поставити там новий пункт підготовки цистерн. На 20% зросли перевезення будівельних матеріалів. І аж в п’ять разів – транспортування цукру. У зв’язку зі збільшенням обсягу перевезень, зменшилась їх собівартість на 2.3%. Загалом, як стверджує Б. Піх, залізниця заробляє лише на вантажних перевезеннях, які становлять 70% роботи, а пасажирські перевезення – справа збиткова. Так, за його словами, близько 300млн. грн. – щорічні витрати на пільгове перевезення, які компенсує сама залізниця.

Богдан Піх також зазначив, що Львівська залізниця надалі планує: будувати нові вокзали, станції і оздоровлювати колії, а також працюватимуть на покращення сервісного обслуговування. “Головний напрям нашої роботи – підвищення швидкості і якості залізничних перевезень”, – сказав він, а тому вже наступного року Львівська залізниця планує відкрити ще кілька додаткових швидкісних рейсів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *