ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця готується до професійного свята

|

Цього року професійне свято залізничника відзначатимуть не традиційно першої неділі серпня, а 4 листопада. Ця дата, за словами начальника Львівської залізниці Богдана Піха, не випадкова, бо рівно 142 роки тому саме в цей день до Львова прибув перший поїзд Відень-Львів і саме цього дня в Україні започатковано залізничний рух. Є ще й інша причина перенесення свята – указ Президента “Про підгрунтя професійного свята”. Про це Богдан Піх повідомив сьогодні під час прес-конференції.

“Львову приємно, що рух поїздів розпочався саме в нашому місті, – сказав Б. Піх. – Останнім часом залізниця стала відкритішою і доступнішою для громадян”. Львівська залізниця обслуговує сім областей Західної України, межує з шістьма країнами і має 17 міжнародних прикордонних переходів. “В нас є 63 тисячі працівників, це не рахуючи медицину, заводи тощо” – сказав Піх.

Головний залізничник Львівщини особливо зупинився на житті людей, пов’язаних із залізницею сьогодні і вминулому. Зокрема, він повідомив, що Львівська залізниця утримує близько 45 тисяч пенсіонерів, яким цього року надали допомогу на 7,1 млн грн. 4 тисячі працівників цього року оздоровилися в пансіонатах, майже 3 тисячі дітей – в дитячих таборах. Б. Піх нагадав, що нещодавно залізничники добудували в селі Лапаївка школу західного зразка, розраховану на 700 учнів, яка обійшлася у 25 млн. гривень.

В навчальних закладах залізниці є спеціальні стипендії начальника залізниці, які щороку отримують 40 кращих студентів. “В наступні два роки ми плануємо витратити понад 8 мільйонів гривень на оснащення навчальних закладів
сучасною технікою” – повідомив Богдан Піх. Під кінець зустрічі керівник Львівської залізниці привітав всіх залізничників і пасажирів з майбутнім святом і побажав “здоров’я і Божої допомоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *