ОСТАННІ НОВИНИ

Туристична галузь Львівщини потребує інвестицій і розвитку

|

Стан збереження замкових комплексів та оцінка їхнього естетичного потенціалу, а також використання замків як об’єктів масового туризму – ці теми стали предметом обговорення на міжнародній науково-практичній конференції, яка відбувається сьогодні у Львові.
Сьогодні Україну відвідує близько 12 млн. туристів щороку. 120 тисяч з них припадає на Львівщину. Проте туристична галузь в Україні сьогодні розвинена недостатньо, хоча в цілому світі спостерігається активізація туристичного бізнесу У деяких країнах, зокрема в Ірландії, надходження від туризму у держбюджет становлять 50-60 відсотків усіх надходжень. Туристична галузь посідає в світі третє місце за прибутками. До речі, найбільший приріст туризму нині спостерігається в країнах саме Східної Європи. Але, як зазначив начальник управління курортів та туризму облдержадміністрації Андрій Клімашевський, України це, на жаль, не стосується. Тому він запропонував створити Національну туристичну організацію, яка б займалася вирішенням насамперед маркетингових питань.
Щоб розвинути туристичний бізнес і на Львівщині, на думку директора інституту менеджменту і економіки Олега Кузьміна, потрібно вирішити низку проблем. Головним чином, це інвестування туристичної галузі (сьогодні нам необхідно близько 70-80 відсотків іноземних інвестицій від загальної суми фінансування), формування підприємницьких структур, які б працювали в цій сфері (сьогодні в туристичній галузі задіяно лише 5-7 відсотків підприємств) та розвиток маркетингової діяльності. А також необхідно розробити розрахунки економічної окупності інвестиційних проектів, бо, на думку директора Науково-дослідного інституту Вадима Азарова, інакше подібні проекти інвестора не зацікавлять.
До речі, як повідомив п. Клімашевський, вже розроблено розраховану на 5 років обласну програму розвитку туризму, яка передбачає залучення коштів на суму 328 млн 908 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *