ОСТАННІ НОВИНИ

Оперний театр може залишитися без тепла напередодні міжнародного кокурсу

|

Якщо театр не виконає усної обіцянки про погашення заборгованості за тепло, яка на сьогодні становить 700 тисяч гривень, то 2-го листопада йому буде призупинено подачу тепла. Про це йдеться в попереджувальному листі керівництву Оперного театру від першого заступника міського голови Василя Кравціва.

Зрештою, таку малоприємну процедуру “Львівтеплоенерго” мало намір впровадити в дію ще тиждень-другий тому, однак тепловики повірили запевненням керівника львівської Опери Тадея Едера. У свою чергу, міський голова Любомир Буняк зазначив, що розуміє всі проблеми української культури, однак “коли немає грошей на погашення боргів, варто скористатися банківським кредитом”.

Якщо ж театр не спроможеться розрахуватися з боргами, то цілком реальною стає загроза, що Третій міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької, який заплановано на період з 9 по 19 листопада, буде зірвано. Через брак коштів цей огляд оперних солістів не проводили у Львові вже 7 років. Раніше конкурс відбувався у стінах філармонії, але відтепер на вимогу авторитетного журі його перенесено в Оперу. Очікується, що у листопаді Львів відвідають сімдесять співаків із десяти країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *