ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Наукової погрожують пікетувати будинки львівських урядовців

|

Сьогодні біля будинку на вулиці Науковій,12 мешканці навколишніх будинків протестували проти рішення про нову забудову на місці дитячого майданчика. Акція протесту перейшла на вулицю і на 25 хвилин рух Науковою було перекрито. Організатори поообіцяли вдатися до радикальніших дій у випадку, якщо цей виступ не дасть жодних результатів.

Як повідомив один з організаторів протесту, майданчик загороджували вже тричі і завжди огорожу ламали діти. Так само було і сьогодні. Самі діти, а їх тут було достатньо, вважають, що в них несправедливо забрали майданчик і тепер вони не мають “де бавитися в футбол, а на сусідньому майданчику треба битися за територію”. Сусідній дитячий майданчик, справді, розташований біля смітника і як запевняють діти, “там завжди брудно і валяються шприци”.

Заступник начальника міської міліції підполковник Курочка, що прибув на місце події, зателефонувавши у міськраду, запевнив пікетувальників, що завтра о 12 годині їх прийме перший заступник мера Василь Кравців, допоможе вирішити проблему. “Цей пікет – порушення закону, наголосив Курочка, – якби було рішення суду чи хоча б заява до слухання, будування було б призупинено”.

Мешканці вважають, що ділянку продали несправедливо, бо “це єдине сонячне місце навколо” і “у Львові багато земель, то навіщо виривати майданчик у дітей”. За інформацією організаторів пікету, на місці майданчика фірма “Карпатбуд” планує збудувати дев’ятиповерховий будинок. “У випадку, якщо майданчик не повернуть, ми пікетуватимемо будинки наших урядовців” – запевняли демонстранти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *