ОСТАННІ НОВИНИ

Польща та Україна планують створити спільні прикордонні пости

|

На сьогоднішній конференції українських та польських прикордонників Головні Прикордонні Уповноважені України (генерал-полковник Микола Литвин) та Польщі (бригадний генерал Юзеф Климович) проаналізували ситуацію та оцінили стан охорони українсько-польського державного кордону, а також обговорили стан двостороннього співробітництва з питань боротьби з незаконною міграцією та іншою протиправною діяльністю на державному кордоні. Важливими темами конференції були також вступ Республіки Польщі до ЄС та створення спільних українсько-польських прикордонних пунктів, що передбачає спільне проведення заходів прикордонного контролю. Генерал Климович обіцяв надати планованим інтернаціональним постам техніку, а саме автомобілі, обладнані тепловізорами, гвинтокрили та інше.
Сьогодні ж керівники прикордонних служб мають підписати ”Порозуміння щодо обсягу завдань помічників Прикордонних Уповноважених на українсько-польському державному кордоні”, яке окреслює засади взаємодії в охороні спільного державного кордону.
Пан Климович також повідомив, що зараз робиться все можливе, щоб східний кордон Польщі нічим не відрізнявся від західного.

До речі: за 9 місяців 2003 року, на кордоні з Польщею прикордонниками України конфісковано контрабанди на суму 6,2 млн. грн., а також затримано 682 нелегальних мігранти, здебільшого з В’єтнаму, Китаю, Індії та Афганістану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *