ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Шкіль готує законопроект про гуманне ставлення до в’язнів

|

Згідно з законом “Про амністію”, який лобіював голова УНА-УНСО Андрій Шкіль, на волю вийшли 2 тисячі осіб. Проте серед них лише один унсовець – Микола Ляхович. Інші п’ятеро членів УНА-УНСО досі перебувають за гратами. Про це А. Шкіль і М. Ляхович повідомили на сьогоднішній зустрічі з журналістами.

За словами Ляховича, йому спочатку засудили до 5 років ув’язнення, потім термін скоротили до 4-х, але у зв’язку з амністією, за станом здоров’я його звільнили. На його думку, на Банковій робили все можливе, аби термін ув’язнення було відбуто повністю, але завдяки вдалій роботі Шкіля і адвокатів його таки випустили на волю. У в’язниці Ляхович провів 2 роки 6 місяців і 17 днів і сидів по-сусідству зі Шкілем. Тепер він збирається відновлювати своє здоров’я, бо в тюрмі переніс операцію.

Звільненню Ляховича допоміг його статус чорнобильця, інші ж п’ятеро унсовців досі перебувають в ув’язненні в Полтаві, Харкові, Коломиї, Рівному і Дрогобичі, і під амністію не потрапили. Тому, повідомив А. Шкіль, тепер він готує законопроект про гуманне ставлення до в’язнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *