ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники “Іскри” знову перекрили вулицю Зелену

|

Понад 300 працівників ВАТ “Іскра” знову перекрили рух на вулиці Зеленій. Приблизно о 14.20 колона працівників цього підприємства за допомогою вантажівок КамАЗ і ГАЗ перегородили вулицю Зелену приблизно на сто метрів вище по Зеленій від місця учорашнього пікету. Вони вимагають перегляду рішення міськвиконкому про відміну рішення від 1993 року, яке надавало земельну ділянку підприємству у постійне користування. Корок по Зеленій у бік центру сягає автомобільного кільця до перетину Зелена-Пасічна, а в бік Сихова – до мосту, що з’єднує Зелену і Сихів.

“Ми вдалися до крайніх заходів, бо міська влада кілька разів обіцяла, що питання про цю земельну ділянку буде розглянуто позитивно” – підкреслив голова правління ВАТ “Іскра” Мирон Костів. Керівник підприємства вважає, що права “Іскри” порушено і тому юристи ВАТ “Іскра” звернулися до господарського суду у Львівській області. “Ми вимагаємо в судовому порядку скасувати рішення виконкому і спонукати міську владу виконати рішення міської влади від 1993 року ” – підкреслив він. Судове засідання призначене на 4 листопада. При цьому М.Костів завив, що керівництво підприємства готове до компромісів і навіть готове взяти іншу ділянку, однак поки що гідних пропозицій не надходило.

Натомість начальник управління природних ресурсів і земельних відносин міської ради Петро Коваль, коментуючи ситуацію, заявив Ратуша-ForUm, що ніякого конфлікту довкола земельної ділянки на вулиці Теслюка-Кавалерідзе немає, оскільки земля не належала підприємству й документів на неї “Іскра” не має. “Ця ділянка входить в межі державного акту УКБ” – зазначив Петро Коваль. Водночас він не відповів на запитання про подальші плани міської влади щодо використання згаданої земельної ділянки, порадивши звернутися до управління капітального будівництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *