ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові епідемія перекриття вулиць. Тепер перекрили перехрестя Стрийської-Наукової

|

Сьогодні мешканці п’ятдесяти будинків, перекрили рух на перехресті вулиць Стрийської та Наукової. Вони вимагають того, за що платять гроші, тобто – тепла.

Ці будинки перебувають на балансі квартирно-експлуатаційної частини Західно-оперативного командування, тобто є в підпорядкуванні військових. Незважаючи на те, що мешканці сплачують комунальні послуги, їхні будинки досі залишаються холодними.

“Саме відомчі будинки відповідальні за відсутність тепла. Вони повинні були підготувати приміщення, котельні, теплотраси, проконтролювати процес сплати боргів за минулий сезон і розрахуватися з теплопостачальниками. Відповідно, останні розраховуються з газовиками і всі залишаються задоволеними, – повідомив перший заступник міського голови Василь Кравців. – На сьогоднішній день заборгованість у військових за подане тепло становить 2, 4 мільйона гривень. Люди в цих будинках не отримали тепла, тому що не розрахувалися військові”. За його словами, саме через них місто повністю не розрахувалося за тепло.

На думку Кравціва, найприкріша ситуація з львів’янами, які вчасно платять, але живуть в будинку-боржнику. “Для того, щоби встановити справедливість, до Нового року планується застосування законодавчих заходів до боржників, – сказав він. – У новий Житловий Кодекс буде вписана норма, згідно якої власник житла в багатоповерховому будинку, який не розрахувався за надані послуги, буде погашати борги за рахунок власного майна. Світова практика показала, що це єдиний спосіб вплинути на боржників, бо поки що приблизно десять-п’ятнадцять відсотків людей просто ігнорують інтереси сусідів, та й свої також”.

Як повідомив Кравців, він запропонував демонстрантам два виходи з цієї ситуації: передати у встановленому порядку своє житло разом з інфраструктурою у муніципальну власність або створити товариство співвласників і вийти з підпорядкування Міністерства оборони. “Обурені мешканці прямо ставлять питання : де поділися їхні гроші? – каже Кравців, – і це цілком справедливо, але це запитання не до нас, а до військового відомства”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *