ОСТАННІ НОВИНИ

Бізнесменам видаватимуть візи окремо

|

“Від сьогодні щосереди і щочетверга з 10 до 14 години прийматимуть документи на видачу безкоштовних польських віз для всіх бізнесменів окремо” – розповів заступник голови Львівської облдержадміністрації Степан Лукашик. Для врегулювання проблеми з чергами біля польського консульства, що виникла одразу із запровадженням візового режиму 1 жовтня між Україною і Польщею, Степан Лукашик сьогодні зустрічався із виконуючим обов’язки консула Польщі Беатою Добуш.

 Оскільки консульство не в змозі видавати щодня більш як 600 віз, то щоби хоч якось зменшити кількість мерзнучих людей біля брами (а їх близько трьох тисяч), українська і польська сторони домовилися, що віднині відкриють окреме вікно для видачі віз тим, хто збирається до Польщі в бізнесових справах. “Це відволіче бізнесменів із загальної черги, а отже дозволить скоротити її на 50 відсотків” – сказав Степан Іванович. А ще Беата Добуш пообіцяла, що з листопада кожної суботи видаватимуть візи всі п’ятеро вікон.

 “Ми направили звернення в Міністерство закордонних справ України та до посла Польщі в Україні з вимогою створити конпункти в інших регіонах України з можливістю видачі віз чи хоча би прийому документів. Це питання сьогодні вирішує Олександр Сендега на зустрічі з воєводою підкарпатським в Яремчі” – повідомив Степан Лукашик. Він також розповів, що сьогодні на видачу позачергових віз мають право лише туристичні агенції, тому львівська влада намагалася домовитися про позачергові візи і для тих, хто має намір відвідати захоронення своїх рідних, що знаходяться на території Польщі. Сьогодні про це домовитися не вдалося.

Наразі невирішеною залишається проблема з перенесенням консульства в більше приміщення. Як можливий варіант, розглядається навчальна установа навпроти польського консульства, проте зараз нема готового приміщення, куди б можна було перенести навчальний заклад. “Та навіть, якщо б уже зараз ми перенесли консульство в нове приміщення, то функціонувати воно зможе не раніш, як за півроку” – зазначив п. Лукашик. УНП рахуватиме дні до відставки Леоніда Кучми У неділю на фронтоні офісу Львівської обласної організації Української Народної Партії, по вулиці Шота Руставелі, 2, буде встановлено символічний календар, який відраховуватиме кількість днів, які залишаються до виборів Президента. Це буде 5-метровий портрет Віктора Ющенка з написом “До обрання В. Ющенка Президентом залишилось” і табло зі змінними датами. На відкритті календаря, яке відбудеться о 13.00, буде присутній голова УНП Юрій Костенко і голова ЛОО УНП Олекса Гудима. „На нашому транспаранті відраховуватимуться дні до відставки Леоніда Кучми та обрання Президентом України Віктора Ющенка – що одне й те саме”, — зазначив народний депутат Олекса Гудима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *