ОСТАННІ НОВИНИ

Софія Федина: «Євромайдан – не трагедія і не жалоба. Це чин звитяги, свідчення нашої сили»

Дарина Смеречанська

|

Співачка, активістка, «голос» львівського Майдану Софія Федина про 5-у річницю Революції Гідності:

«Не знаю чому, але певним середовищам дуже хочеться зробити трагедію з річниці початку Євромайдану та Помаранчевої Революції…

А в чому трагедія? У тому, що молодь відмовилася «лягати» під Яника і Москву? У тому, що студентство розпалило уже загаслий вогонь боротьби? Чи може трагедія в тому, що ми усвідомили себе силою, яка може принести позитивні зміни? Чи в тому, що ми нарешті відчули себе єдиними і сильними в пориві боротьби за права людини, за нашу честь, гідність і просто право бути українцями у незалежній Україні?

Для мене Євромайдан – це не трагедія і не жалоба. Це чин звитяги і свідчення нашої сили! І головне: все за що ми вийшли на Євромайдан – ми досягнули! Може досить тільки плакати? Може час бачити і усвідомлювати наші перемоги? Там і тоді було добре, спокійно і щасливо! Так само, як затишно і тепло було на Майдані помаранчевому. І чим далі віддаляються в часовому вимірі ці події, тим чіткіше я це усвідомлюю.

Майдан – місце нашої сили! Революція Гідності – її доказ. 5 років тому почався фінальний бій за незалежну і самодостатню Україну. Сьогодні він триває і вимагає наших об’єднаних зусиль…».

Фото: The Insider

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *