Енвер Бекіров: «Чотири роки тому українці навіть не думали, що «старший» брат може запхати ніж під ребра»

|

Кримський татарин, переселенець та активіст Енвер Бекіров про своє бачення деокупації Криму:

«З питанням деокупації дуже тісно пов’язані внутрішньо політичні процеси в Україні. Неможливо відноситись до питання повернення Криму, як, наприклад, до корупції. Постворювати різні комітети, органи, комісії чи робочі групи, в назві яких є слово корупція, і робити якусь імітацію. Питання корупції – це питання менталітету, світогляду. В питаннях Криму не можна створити якісь комітети і чекати, що Путін сам його віддасть. Кожен день відтермінування, коли ми робимо якісь запізнені кроки, меседжі, ми віддаляємо кримчан. В першу чергу, на мій погляд, не треба думати про повернення території чи інфраструктури, йдеться про повернення людей.

Нам ніхто не допоможе, ніяка потужна країна, поки ми самі не будемо чітко знати, чого ми хочемо. Нам потрібна стратегія повернення Криму, навколо якої об’єднаються всі політичні сили. Нам потрібні затвердженні кроки на кілька років, за якими Україна інформаційно, мілітарно, економічно та політично діятиме.

Ще три роки тому ми навіть не уявляли, через які виклики доведеться нам пройти. Ще чотири роки тому українці навіть не думали, що «старший» брат у важкий час може запхати ніж під ребра. Я не уявляв, що я буду сидіти у Львові і розмовляти з Вами про якісь такі речі. Але ніхто не знає, що буде далі. Все в руках Всевишнього. Але я впевнений, що все буде добре. Це вже не перший раз в історії мого народу, коли ми змушені повертатися, змушені ще раз відновлювати свої будинки чи виноградники. У нас є така спроможність до швидкої адаптивності, що ми можемо долати будь-які виклики. Я знаю, що мій син повернеться в той дім, який я почав будувати. Мої внуки житимуть в Криму. І я зістарюсь десь на узбережжі під кипарисами…»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *