Петро Порошенко: «Ми повинні цінувати кожного спортсмена, підтримувати його, створювати умови для роботи в Україні»

|

Президент України Петро Порошенко про необхідності розвитку спорту в Україні та підтримки спортсменів задля досягнення ними високих результатів:

порошенко

«Перед нами гостро стоїть питання створення сучасної спортивної інфраструктури, забезпечення високоякісним обладнанням та інвентарем. Це необхідна умова для розвитку масового спорту, створення олімпійського резерву та підготовки спортсменів високого класу.

Звичайно, що ми повинні цінувати кожного медаліста, підтримувати його, створювати умови для роботи в Україні українських спортсменів і українських тренерів. Сьогодні необхідно сформувати та запровадити таку модель фізичного виховання і спорту, яка б спонукала людей і, в першу чергу молодь, до здорового способу життя.

Технічний стан більшості спортивних об’єктів потребує оновлення, тож Уряд у стислі терміни має вжити заходів щодо проведення спочатку всебічної перевірки, а потім забезпечення повноцінного функціонування провідних центрів олімпійської підготовки з літніх та зимових видів спорту. В свою чергу, як Президент, я підтримаю кожну науково та економічно обґрунтовану пропозицію, спрямовану на досягнення конкретного короткострокового і довгострокового результату – щоб всі наші спортсмени гідно виступили на Олімпійських та Паралімпійських іграх у 2018 та 2020 роках».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *