Теодор Дяків: «Без Садового трамвайну аферу неможливо було провернути»

|

Екс-депутат Львівської міської ради про те, яка участь міського голови Львова Андрія Садового у трамвайній афері, в результаті якої міському бюджету завдано шкоди на 2 млн 249 грн:

теодор дяків

«Безумовно, ця афера без участі мера міста Садового не могла бути здійснена. Тому що потрібні були гарантії, що після трьохразового переоформлення і зростання ціни в три рази цих трамваїв люди, які купують трамваї (наприклад, підприємці в Луцьку, де взагалі нема трамвайних колій), отримають свої гроші. Гроші платив Андрій Федоренко. Спочатку від 13 тисяч євро за кожен трамвай перед першим продавцем – німецьким; потім – переоформлення на фірму «Сармат»; потім з фірми «Сармат» на підприємців в Луцьку, які були працівниками фірми «Сармат»і зі штучно оформленими документами для цієї операції; потім ще на одну фірму; і аж вже потім на «Львівелектротранс».

Для того, що проводити такі операції, потрібні були гарантії, що в кінцевому результаті з міського бюджету Львова кошти будуть заплачені. Такі гарантії міг надати тільки міський голова Андрій Садовий. Інакше б цю операцію не почали. На свій страх і ризик ніхто б не вкладав кошти. Тим більше, що трамваї прямо з Німеччини попали в трамвайне депо «Львівелектротрансу», – сказав Теодор Дяків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *