Ганна Гопко: «Стратегія Садового «моя хата з краю» не спрацювала зі сміттям»

|

Народний депутат та колишній член команди «Самопомочі» Ганна Гопко про безвідповідальність міського голови Львова Андрія Садового, яка призвела до трагедії в Грибовичах:

Гопко

 

«Стратегія львівського мера «моя хата з краю» не спрацювала зі сміттям, не спрацює і з Донбасом. Через безвідповідальність міської влади (а мер міста ще в 2006 році обіцяв вирішити проблему з сміттям) загинули люди. В історії з Грибовичами мер забув і заморозив проблему. І це закінчилось катастрофою.

На багатьох зустрічах із іноземними партнерами (на цьому тижні у Вашингтоні) нам згадували недавній візит керівництва фракції «Самопоміч», які пропонували заморозити/забути про Донбас. Та чи така стратегія змусить російські війська піти з нашої поки окупованої землі? І чи стане гарантією, що Путін далі не піде? І як в очі дивитися усім міжнародним союзникам, коли ти просиш про повернення Криму і водночас пропонуєш позбутися частини власної території?

Одному впливовому політику в США на його питання, як ставимося до іде відрізати Донбас – ми розповіли про трагедію села Грибовичі і мера Львова, який уже втретє на посаді…У відповідь почули таке: в США, як мер міста не може зимою прибрати сніг чи вирішити проблему з сміттям, – то його ніколи більше не переоберуть. Він просто може забути про посаду, і,навіть, дочасно піти..».

Позиція «Самопомочі» по Донбасу – це віддзеркалення політики мера щодо поводження з проблемами твердих побутових відходів. Але Донбас – це не сміття».

Фото: firstsocial.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *