Ігор Васюник: «Об’єктивне розслідування причин трагедії та безгосподарності повинні бути, і винні повинні понести покарання»

|

Народний депутат України, ініціатор створення парламентської ТСК щодо Грибовицької катастрофи про причини трагедії, політичні дивіденди, сплановані операції, розслідування та покарання винних:

Васюник

«Емоції є, а рішень немає.

Реальну проблему львівського сміття і її вирішення відсунули в сторону. Вчора мали місце лише політичні спекуляції з усіх сторін. Одні намагаються заробити політичні дивіденди, інші придумали версію про «сплановану спецоперацію».

До тих, хто надалі збирається влаштовувати сміттєві атракції. Попри трагедію, публічну ганьбу, громадський тиск, бронемашини і нацгвардію з усієї країни – мер європейського туристичного міста у відставку не піде! Бо це означатиме кінець, кінець йому як політику (бо господарник – для нього принизливо та й не під силу), кінець його політичній силі, президентськими амбіціям і найголовніше кінець його «родинній» бізнес імперії. Це також буде кінцем для багатьох львівських політичних сил.

Відповідальність мера і відсутність стратегічних інноваційних рішень для переспективи Львова – це одне (про це неодноразово говорив). Зараз не вибори і не потрібно Львів перетворювати на ще одну “зону нестабільності” . Все має відбуватися в рамках закону.До міської влади. Не варто вигадувати «спецоперацій». Є просто наслідок безгосподарності. Вчорашній лікбез мера Вінниці в ефірі на всю країну це довів. Це варто визнати і нарешті зібрати експертів та представників різних рад і напрацювати єдиний план дій, об’єднати зусилля, а не продовжувати гру в політичний пінг-понг. Де чіткий план дій? Де публічне оголошення конкурсу для інвесторів?

Тому всі спекуляції варто відсунути, бо зрештою ми всі в тому смітті і осторонь не залишимося. Потрібно зосередитись на чіткому і зрозумілому плані дій щодо екологічного лиха і не допустити ще однієї трагедії.

Вчора особисто розіслав понад 30-ти листів до різних іноземних інвесторів, в тому числі до тих, кому в мерії відмовили.

P.S. Об’єктивне розслідування причин трагедії та безгосподарності повинні бути, і винні повинні понести покарання».

Фото: vasiunyk.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *