Богдан Гагалюк: «Не можна одночасно воювати і торгувати з агресором»

|

Депутат Львівської облради, голова фракції «Народного Руху України» Богдан Гагалюк про те, як Міністерство оборони збирається закуповувати для військової техніки шини російського виробництва:

12788820_975947465820542_757003248_o

«Україна вже 2 роки перебуває у стані війни з Росією. Війна відбувається на всіх фронтах: військовому, економічному та ідеологічному. Один з напрямів боротьби з окупантом – це бойкот російських товарів.

Міністерство оборони України повинно перебувати на вістрі цього процесу. Боротьба відбувається не тільки в окопах, але і в тилу. У своїй діяльності міністерство, як державна установа, повинно враховувати всі наслідки від вчинення дій, які, на перший погляд, не суперечать чинному законодавству і навіть дають умовну економію бюджету, однак не враховують руйнівних наслідків щодо знищення бойового духу нашої армії, підриву віри в безкомпромісність у протистоянні з агресором.

Так, 11 лютого в міністерстві відбулася переговорна процедура щодо закупівлі автомобільних шин для військової техніки. В процедурі взяли участь 13 українських компаній. У результаті розкриття цінових пропозицій найкраща ціна і умови поставки по 6 позиціях з 18 була запропонована ТОВ «Укравтозапчастина» на загальну суму 7 млн 438 тис. грн та по 3 позиціях з 18 – ТОВ «Технооптторг-Трейд» на загальну суму 13 млн 105 тис. грн. Ці два підприємства виграли половину лотів на загальну суму більше 20 млн грн. Проблема в тому, що продукція, яка ними запропонована, виробляється «Алтайським шинним комбінатом» та холдингом «СИБУР – Російські шини» Омський шинний комбінат – підприємствами країни-агресора.

По всіх 18 позиціях була запропонована альтернатива українського виробника ПрАТ «Росава», «Дніпрошина» або інших виробників Білорусії, Південної Кореї, Китаю. Втім у них були дещо вищі ціни.

Тобто, склалася ситуація, коли Україна в особі Міністерства оборони своїми бюджетними коштами забезпечує можливість розвитку підприємств РФ. Складно уявити моральний стан наших військовослужбовців, коли у військові частини почне надходити продукція країни-агресора, в боротьбі з якою поклали свої голови 2600 українських воїнів та за яку, вже в 2016 році, заплачено кошти українських платників податків.

Такий підхід Міноборони є цинічним і недержавницьким. До речі, Кабінет Міністрів України у своїй розрекламованій постанові «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» «забули» внести до переліку товари, які використовуються Міністерством оборони України та є виробництвом РФ.

Не можна одночасно воювати і торгувати з агресором!».

Фото: НРУ

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *