Олег Радик: «Російських банків у Львові – як нерізаних свиней»

|

Координатор ГО Економічного Бойкотного руху про акцію «Поховання відділення «Альфа-банку» та про те, яких кроків очікують активісти від влади для подолання впливу російського бізнесу на українську економіку.

Raduk

«Ще на початку цього року ми знали, що закривається два відділення «Альфа-банку», що нас дуже потішило. Проте згодом надійшла сумна новина про те, що «Альфа-банк» поглинає «Укрсоцбанк» та «Унікредітбанк». Ми хочемо закликати уряд, НБУ та особисто Гонтарєву зупинити цю оборудку та не дати російським банкам впливати на нашу економіку. Ми бачимо, як вони скуповують долар, як їхня діяльність відбивалася на нашій економіці. Треба розуміти, що окупація буває не лише збройною, а й економічною. Ми дуже окуповані навіть у Львові. Якби ми перервали цей зв’язок двадцять п’ять років тому, ми б зараз не платили таку високу ціну.

Російських банків у Львові – як нерізаних свиней, аж очі розбігаються. Ми сподіваємося, що через близькі вибори політики пропіаряться тим, що закриють декілька російських банків. Наразі відбувається рефінансування банків окупанта, їм надається допомога з державного бюджету, тобто з наших податків. Така ситуація просто не вкладається в голові. Я не можу уявити, що в час війни Британії з Рейхом Черчіль допомагав би німецьким банкам. То чому так роблять наші політики?

Ми можемо проводити акції, палити вікна російським банкам, але допоки наші «державні мужі» не вимкнуть корупційну схему, одним з учасників яких є російські банки, не приймуть відповідних законів, ми не зможемо змінити ситуацію.

 

Коментарі

  1. Устат1 все сказано в1рно. Укра1нська влада повинна в1дреагувати на таку ситуац1ю, а з друго1 сторони укра1нц1 не повинн1 сво1 доходи вкладати у рос1йськ1 банки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *