Ростислав Вороновський: «Незабаром нечистоти тектимуть вулицями Львова»

|

Голова ради Асоціації будівельників «Будіндустрія», член робочої групи зі створення Громадської ради при Львівській міській раді про проблеми з незаконними забудовами та мету створення Громадської ради:

«Громада Львова здає екзамен на спроможність відстоювати свої права та інтереси. Незаконні забудови – це ракова пухлина Львова. Відсутність генплану та хаотичність впливає на поганий стан мереж. Мережі Львова – електричні, каналізаційні, водогінні – знаходяться у жахливому стані. Їх ніхто не ремонтує, а їхні потужності не відповідають новобудовам, які вони мають обслуговувати. Це приведе до того, що незабаром нечистоти тектимуть вулицями Львова. Це цілком реальна проблема.

Також при здачі об’єкту будівельниками 30-40% проходить через корупційні схеми. Ці схеми потім впливають на вартість квадратного метра, впливає на якість житла, а точніше, відсутність тієї якості.

Громада має повернути собі право визначати план розвитку території, а виконавчі органи мають орієнтуватися на виконання цілей, встановлених і визначених львівською громадою.

Громада рада мусить не дорадчувати і не консультувати виконавчу владу, прикриваючи її недолугість, а задавати напрямок, готувати інструменти і механізми. Як варіант, Громадська рада ініціює програму розвитку території, які доводяться до виконавчих органів на виконання.

Влада має усвідомити, що визначення вектору розвитку території Львова – це завдання громади, а влада має сприяти цьому. Саме для цього і створюється Громадська рада.»

Фото: прес-клуб Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *