Андрій Дяченко: «Центральна збагачувальна фабрика у вкрай важкому стані...»

|

В.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» розповів, чому виникла заборгованість перед шахтарями, коли вона буде погашена та які перспективи розвитку вугільного видобування на Львівщині:

«Шахтарі страйкують цілком справедливо. Кожен має право на вчасну виплату заробітної плати. Вони відстоюють своє право, і я в цьому повністю їх підтримую.

Проте наразі зарано говорити про заборгованість за грудень. Ми виплачуємо зарплату 20 числа наступного місяця, тобто гроші за грудень люди мають отримати не раніше ніж 20 січня.

Ми розробили план поступового зменшення, а згодом і припинення державного фінансування ДП «Львіввугілля». Проте у грудні 2014 року нас поставили перед фактом припинення держфінансування, що спричинило накопичення заборгованостей.

Слід розуміти, що ще одна заборгованість спричинить нові протести, тому питання потрібно вирішити за один раз. Наше підприємство вже майже вийшло на беззбитковість, проте для його належного функціонування на новому рівні потрібно пройти певні етапи, на які потрібне час.

Ми ведемо переговори з польськими та чеськими партнерами про значну модернізацію обладнання. Також намагаємось визначити оптимальну кількість працівників. Це не означає, що ми збираємось когось звільняти. Ми закрили три шахти, проте кожен працівник отримав нову роботу. Просто вирішується питання про кількість годин та інші деталі.

Вугільне видобування Львівщини має функціонувати єдиним комплексом.

Центральна збагачувальна фабрика, яка наразі у руках приватних підприємців, знаходиться у вкрай важкому стані. Через це страждаємо ми, адже значна кількість вугілля «простоює», не обробляється і не йде на ринок. Якби фабрика обробляла потрібний нам об’єм вугілля, ми вже могли б говорити про беззбитковість нашого підприємства.

Вугільний басейн Львівщини має чудові перспективи, підтвердженням цьому є інтерес з боку іноземних партнерів. Наразі ми зіштовхнулися із труднощами, але я вірю, що незабаром усі перепони будуть позаду.»

Фото: youtube.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *