Олена Ледовських: «Новий законопроект про місцеві вибори перехідний в політикумі»

|

Народний депутат України, співавтор законопроекту про місцеві вибори про прийнятий Верховною Радою України за основу законопроект №2831-3 про місцеві вибори:

61

«Законопроект внесений до порядку денного. Я думаю, що він буде проголосований ще сьогодні, тому, що його погодили між собою фракції коаліції, крім фракції «Самопомочі». «Самопоміч» намагалася внести деякі позиції законопроекту до експертної групи, але тоді в нас порушиться вся система цього законопроекту. І тому, деякі пропозиції «Самопомочі» ні робоча група, ні комітет, ні підкомітет не могли погодити, бо «Самопоміч» сказала на засіданні комітету, що вона цей законопроект підтримувати не буде.

Взагалі більше півтори тисячі було правок. Робоча група розглядала ці правки. Я не приймала участь. Розумієте, є одна форма організації процесу, а є інша. Взагалі, я готова підтримати будь-які демократичні норми, які мають бути закладені у виборче законодавство нашої країни. Особливо, законодавство, що стосується місцевих виборів, тому це сьогодні основа того, що в нас далі буде відбуватися в країні. Я вважаю, що цей законопроект, яким ми маємо сьогодні проголосувати, він такий перехідний в нашому політикумі, тому він не може бути ідеальний, в нас сьогодні не вирівняна вся система взагалі. Тому, ми мусимо на цей перехідний період провести ці місцеві вибори.

Проводити вибори на підставі старого закону – це неможливо, я пам’ятаю, як було в 2010 році і згадувати цей процес дуже важко.

Деякі позиції щодо законопроекту, які ми розглядали і на підкомітеті і на комітеті, їх прідтримали і Блок Петра Порошенка і Народний Фронт  і Батьківщина, яка вносила деякі пропозиції , ми знайшли компромісне рішення, вони в деяких моментах були слушні , тому ми їх погодили. І я маю надію, що ми таки проголосуємо».

Детальніше читайте тут: Закон про місцеві вибори хочуть свідомо «завалити»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *