Юрій Волощак: «Єдиним великим архітектором Львова був лише Ярослав Новаківський, а порядним Олег Чамара»

|

113 Львівський архітекторЛауреат державної премії в галузі архітектури, член спілки журналістів України, архітектор Юрій Волощак, про незаконне будівництво у Львові і тих, хто його погоджує:

«На жаль, структура власності і приналежності різних об’єктів Львова є далеко не прозорою. Частково об’єкти належать місцевій владі, ними розпоряджається управління у справах архітектури і збереження історичної спадщини ЛМР. Керівник цього управління при міськвиконкомі є Лілія Онищенко-Швець. Частково об’єкти належать обласній владі, але таких мало. Ряд об’єктів належить центральній владі, а також існують відомчі (військові – авт.) об’єкти і їхній стан у Львові найплачевніший.

Регулюванням забудови у Львові має займатися архітектор міста. Але єдиним великим архітектором Львова був лише Ярослав Новаківський, а порядним Олег Чамара. Прізвища інших називати не хочу. Адже за правління кожного із них місто втрачало своє обличчя у змінах з надбудовами чи перебудовами. Сьогодні усе регулювання історичної та архітектурної  спадщини належить управлінню при міськраді – Львову. А у Львові є такі особи, як Андрій Павлів, котрий дозволяв собі надбудови у центральній частині. Можна ще шукати, хто в цьому винен, стоять підписи високих чиновників, і головного архітектора (на сьогодні Юліан Чаплинський – ред), і виконувача його обов’язків і управління справами архітектури. Усі вони винні в тому, що у Львові негативу в будівництві більше за позитивні моменти».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *