Гелена Пайонкевич: «Місто покаже свої зуби перевізникам»

|

paionkovi4Начальник юридичного управління Львівської міської ради, про можливість самовільного встановлення вартості проїзду львівськими перевізниками:

«Ми цілком свідомі того, що попередня ціна на тариф – 3 гривні, не може існувати. Всі живемо в Україні і бачимо, як змінились ціни на пальне, яка заробітна плата й інше. У міськраді розроблено проект рішення про встановлення тарифу на перевезення у маршрутках чотири гривні. Це питання уже перебуває на погодженні в Антимонопольному комітеті.

Відповідно до постанови Кабміну «Про скасування державного і муніципального регулювання тарифів на пасажирські перевезення, за винятком залізничних» з повноваження органів місцевого самоврядування вилучено один абзац, який встановлює перелік органів, які мають право встановлювати тарифи. Однак залишено норму про обов’язковість державного регулювання тарифу на перевезення. Відтак, спосіб встановлення тарифів на проїзд залишився чинним.

Наразі ми очікуємо на офіційну позицію з цього приводу від Мінекономіки та Мінінфраструктури України, для того аби визначитись, як нам діяти сьогодні.

Сьогоднішня методика визначення розрахунку тарифів у громадському транспорті  не дає можливості визначення ціни перевізникам. Відтак, регулювання тарифів на перевезення залишаються за органами місцевого самоврядування

А якщо перевізники спробують самовільно підняти вартість проїзду у маршрутках, місто покаже свої зуби».

 

Як відомо, зараз у ЛМР перебуває на погодженні проект рішення виконавчого комітету про встановлення нового тарифу для перевезення пасажирів – 4 гривні по місту.

У березні п’ять перевізників Львова подали ефемерні розрахунки, де вартість проїзду коливалась від 7 до 10 гривень.

Вже на квітневих громадських слуханнях, перевізники озвучили узгоджений тариф на проїзд у міських автобусах – це 5 гривень.

Відповідно до рішення Кабміну, відтепер перевізники самі зможуть визначати тарифи на проїзд.

Фото: www.lvivpost.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *