Валерій Веремчук: «До структури Львівської міськради, яку представив Садовий, є серйозні зауваження»

|

Голова депутатської групи «Народний Контроль» у Львівській міській раді про представлення нової структури ЛМР, яка викликає в депутатів серйозні зауваження.

«З часу обрання депутатів Львівської міської ради пройшло уже чотири з половиною роки. Втім, лише тепер мер Львова Андрій Садовий вирішив виконати вимогу депутатського корпусу, яка передбачена Законом України «Про місцеве самоврядування». Згідно із ним ще на початку нового скликання міська ради повинна була затвердити структуру, виконком і заступників міського голови.

Депутатський корпус вже давно звертав увагу міського голови на порушення українського законодавства і вимагав нову структуру та виконком. Однак, міський голова Андрій Садовий ігнорував і закон, і вимоги депутатів. Відтак, Львів – єдине місто в Україні, яке досі працює без затвердженої структури виконкому та заступників міського голови.

Нарешті, на засіданні Інституту міста представили нову структуру Львівської міської ради. Члени депутатської групи «Народний Контроль» мають ряд зауважень до запропонованої структури, позаяк, у ній дублюються керівні посади.

За структурою два з чотирьох заступників міського голови Львова мають керувати департаментами, де ще хочуть призначити директорів. На нашу думку це не ефективно, «Народний Контроль» вимагає зменшення бюрократичних процедур і відповідальності чиновників за свою роботу.

Сподіваємося, що принаймні наприкінці роботи цього скликання Андрій Садовий таки почне  працювати, не порушуючи закон і легітимізує роботу чиновників».