Блаженніший Святослав (Шевчук): «Ще не вмерла Україна, вона встає, вона воскресає»

|

Глава Української греко-католицької церкви про національний Гімн України «Ще не вмерла Україна», під яким сьогодні наші хлопці віддають своє життя за Україну:

«Віра людей у найтяжчі та найтрагічніші часи перетворювалася на молитву та пісню. Саме молитва та пісня були силою, яка рухала народом, яка вселяла віру у її світле майбутнє. Християнська віра завжди була джерелом повсякчасного воскресіння того народу, його державного, національного, культурного та церковного буття. Молитва оживляла народ, давала можливість знову і знову вставати з колін. А пісня ставала часами могутньою зброєю народу, бо вона оживляла і воскрешала. Пісня проти якої не могли протидіяти ані гармати, ані тюремні мури, ані ворожі думки. Молитва і пісня воскрешають і оживляють сьогодні серце кожного українця.

Мабуть є глибоким задумом божого проведіння той факт, що творцем мелодії національного Гімну України є саме проповідник і учитель християнської віри. Мабуть сьогодні в Україні для багатьох є відкриттям, що саме греко-католицький священик навчив українців співати їхній національний Гімн, під яким сьогодні наші хлопці віддають своє життя за Україну.

«Ще не вмерла Україна» співають ті, над ким сьогодні знущається наш ворог. «Ще не вмерла Україна» співають ті, хто сьогодні захищає нашу землю від новітнього агресора. І сьогодні нашою молитвою і піснею як вислуга нашої віри в непереможність і невмирущість українського буття.

Ця пісня «Ще не вмерла Україна» є сьогодні пасхальним Гімном українського народу, яким вона проголошує і собі, і світові, що Україна є і Україна буде. Ще не вмерла Україна, вона встає, вона воскресає, повертається до оновлено, нового, кращого, вільного європейського буття».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *