Зеновій Бермес, голова координаційно-дорадчої ради при Львівській обласній держадміністрації, про справжню причину смороду у Львові

Львівський портал

|

«Місто з добрих десять років не вкладало суттєвих коштів у розвиток каналізаційних мереж та їх очистку, що і стало причиною смороду у Львові.

Те що у Львові тривалий час не було дощів і те, що оці всі хімічні процеси, які відбуваються в каналізації, вони свідчать про відсутність певної роботи, відсутність вкладень коштів у каналізаційну систему, що і призвело до смороду. Місто давно перестало вкладати кошти в розвиток каналізаційних мереж та очистку. Так не може продовжуватися довгий час, бо це безвідповідально. Той сморід, що ми чуємо у місті – це наслідок недбалого ставлення влади до комунікацій міста.

Ті звинувачення міської влади на адресу трьох великих львівських підприємств є незграбними, оскільки вони не мають доказів. Вони звинувачують бізнес у тому, що вони роблять скиди у міську каналізацію, але їхні звинувачення не виправдалися. Відомо, що бізнес уклав договір з «Львівводоканалом» про доочистку каналізацій і про надлишок певних хімічних речовин, тобто місто брало за це гроші, тому воно зобов’язувалося щось робити».

Нагадаємо, після довготривалого смороду у Львові, у міській раді створили комісію, яка досліджувала це питання. Зробивши певні лабораторні дослідження «смердюча» комісія зробила висновок, що причиною неприємного запаху стало порушення підприємствами Правил приймання стічних вод підприємств у систему міської каналізації та значні перевищення забруднювальних речовин.

Відповідно до результатів  досліджень, проведених акредитованою лабораторію КП «Адміністративно-технічного управління», перевищення забруднюючих речовин було зафіксовано в пробах стічних вод ПрАТ «Компанія «Ензим», ЗАТ «Львівська кондитерська фірма «Світоч» та ЗАТ «Львівський жиркомбінат». Відтак, комісія терміново скерувала керівникам цих підприємств-порушників правил листи щодо приведення показників забруднень у каналізаційних стоках до гранично допустимих величин. Водночас міський голова Львова Андрій Садовий пригрозив цим підприємствам у 10-денний термін виправити ситуацію, інакше їх закриють.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *