Роман Ілик, голова ЛОПО «Батьківщина», про вирок Юлії Тимошенко

Львівський портал

|

«Вирок для Юлії Тимошенко для нас не є новиною. І ми про це вже говорили, передбачали, що влада піде саме таким шляхом. Чому? Для них Тимошенко є реальний ворог, реальний опонент, як на парламентських, так і на майбутніх президентських виборах. Тому, очевидно, що найпростіший шлях усунення конкурента – запроторити його у в’язницю. І ці диктаторські сценарії не є новими для будь-якої диктаторської країни. Те що в Україні будується поліцейська держава, ми мали можливість зайвий раз переконатися й сьогодні. Ми побачили як брутально діяли спецназівці, коли розганяли мирних демонстрантів, котрі намагалися пішою колоною пройти Хрещатиком, попередньо задекларувавши намір про це.

Думаю, частині людей, які досі лише посилено спостерігала за тим, що коїться, ці події дадуть можливість зняти рожеві окуляри і побачити, що є насправді. А насправді ми в чергове переконалися, що в Україні відсутня судова система.

Ми добре зрозуміли, усвідомили це ще рік тому, коли місцеву «Батьківщину» усували від участі від виборів. І ми бачили, які ці суди, що вони роблять.

Тому для нас це не новина, тільки площина судових рішень змістилася на столицю.

Думаю, тепер треба очікувати радикальних кроків від суспільства, яке повинне зробити висновок.

А також думаю, що буде реакція світової спільноти на ці дії. Адже був ряд резонансних заяв, які лунали зі всього світу на підтримку Тимошенко. І всі в один голос говорили, що це політична справа і таку справу мають оцінювати люди на виборах, а не суд. Чи скажімо прокурори.

Тому сьогодні «Батьківщина» була максимально мобілізована, як із Львівщини, так і з інших областей  України. Ми всі були присутні тут у Києві. І досі залишаємося в столиці, біля стін Печерського суду. Також наразі залишається працювати наметове містечко.

А в регіонах будемо планувати і проводити також свої акції непокори, акції протесту проти дій влади. Так званої влади.

Також варто додати, що до такого розвитку подій ми були готові. Лідер в нас залишається один – ним є Юлія Володимирівна Тимошенко. Лідер у нас незмінний, я вже про це говорив і хочу повторитися – незалежно від того, де вона буде чи на волі, чи у в’язниці – вона буде залишатися керманичем і лідером партії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *