Роман Плахтій, голова депутатської комісії комунального майна Львівської міскради, щодо встановлення ціни продажу на готелі

Львівський портал

|

«Ми публічно і відкрито зможемо продавати майно, а громада зможе аналізувати, по якій ціні продали. Питанням оцінки майна, яке віддається на приватизацію, має займатися не лише тихенько управління комунального майна, але й депутати.

Така ухвала діяла до 2009 року. Ця ухвала витягує наверх на публічність таку інтимну річ, як оцінка майна. І суб’єкт експертної діяльності має розуміти, що так собі легенько не зможуть продати й забути. Розуміючи те, що такі питання не проходять в кулуарах, він не зможе діяти в тиху. Те, що це питання виходить на пресу, в сесійний зал, я не уявляю, хто б мав бути на посаді начальника управління комунального майна, щоб він не підпорядкувався рішенню сесії і підписав договір купівлі-продажу і зневажив, коли сесія скаже, що ця оцінка є занизькою і відмовила у приватизації такого об’єкту.

Однак, є зауваження щодо порушення цією ухвалою чинного законодавства, а відтак ймовірне її оскарження прокуратурою, судами.

– Ціна продажу майна може бути оскаржена, але громадськість зможе висловити свою думку щодо цієї ціни.

Я вважаю, коли ціна затверджується комісією або сесією та оприлюднена, тим більше шансів, що воно буде продано по адекватній ціні. Ми повинні публічніше продавати майно громади

– Тобто ви впевнені, що готелі «Леполіс» і «Гранд Готель» будуть продані по адекватній, ринковій ціні і не буде ще одного скандалу навколо приватизації?

– По ціні адекватній, яка є на сьогоднішній день на ринку.

Можете спрогнозувати приблизну вартість цих об’єктів?

– Я не експерт у цьому питанні, я не купую готелі. І ви, як громадянин міста, такий самий власник майна як і я, можете прогнозувати таку оцінку. З таким самим успіхом і ви можете назвати оцінку.

Все-таки чекається на ваші оцінки

– Я не можу назвати цифру. Є експерт, котрий проведе оцінку і буде оприлюднена ціна

– Коли будуть продавати ці готелі?

– Рішення сесії вступить у законну силу, призначиться експертів. Це буде також дуже важкий процес. Багато експертів не будуть зголошуватися, бо об’єкти великі, одіозні, а коли проведеться оцінка, ми оприлюднимо. Міський голова сказав, що оцінка буде озвучена депутатам. Тоді й поговоримо чи адекватна ціна для продажу об’єкту на сьогоднішній день.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *