Тарас Возняк, політолог і культуролог, про скасування указу про присвоєння Степану Бандері звання Героя України

Львівський портал

|

"Це ще один з елементів нищення українства як такого. Тут діє ціла система – починаючи від призначення таких одіозних україножерів як Дмітрій Табачнік, котрий ліквідовує українське шкільництво, українську вищу школу, перетворюючи її в російськоцентричну і скорочуючи можливості для навчання. З іншого боку маємо наругу над державним гімном України.

Можна в майбутньому очікувати зміни прапора на кшталт того, як це зробив Лукашенко. А також потрібно позабирати й звання Героїв України в Бандери та Шухевича, як би хто до них не ставився.До цього ж ряду нищення українства належить і заперечення Голодомору як геноциду українців устами президента України. З дня на день можна очікувати на щось нове. 

Інше питання – чи це якось вплине на сприйняття українцями Бандери, Шухевича, чи когось іншого. Вони так і залишаться в історії для когось героями, для інших – не героями. Ще інше питання – ті, хто не вважає героями Бандеру та Шухевича, кого вони вважають героями? Напевно Щорса, Леніна і Сталіна. Тоді виникає запитання до тих людей, чи є вони українцями, чи ні?

Очевидно, що скасування указу щодо Бандери, є ще одним кроком до перетворення України на таку собі Росію-2.

-Свого часу Янукович обіцяв, що стане президентом всієї України. Чи такі кроки з його боку можуть призвести до об`єднання?

Мені здається, що вони можуть об`єднати Україну, розмазавши, знищивши українців як таких, щоби в українських школах і вишах виховувалися не українці, а дмітрії табачніки, і в такий спосіб об`єднати Україну. Але це вже було і нічого з того не вийде. Змиється ця влада, ці люди. Змиють їх як не дощі, то те, що зливають в унітазі".

Нагадаємо, сьогодні на сайті Президента України з`явилося повідомлення про те, що рішенням суду указ Президента України про присвоєння звання Герой України провідникові ОУН Степанові Бандері визнано нейдійсним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *