Олег Тягнибок, лідер ВО «Свобода», депутат Львівської обласної ради, про пропозицію депутата від ПР збирати кошти на добудову пам’ятника Бандері з депутатського корпусу

Львівський портал

|

«Депутати від «Свободи» уже «скидалися» на пам’ятник Степанові Бандері, як тільки цей пам’ятник почали зводити. Це було років два тому. Депутати з фракції «Свободи», а на той час нас було десятеро, виділили 10 тис грн. на будівництво пам’ятника. Так само ми активно брали участь у зборі коштів для будівництва цього пам’ятника.

Сьогодні нас цікавлять дві речі: куди ділися кошти, яких, на нашу думку, було достатньо, однак пам’ятник не добудований. Це важливе питання – контроль за ефективним використанням коштів. І ми обов’язково будемо піднімати це питання, бо за нашою інформацією, цей пам’ятник уже давно можна було завершити. Взагалі це повне святотатство – красти гроші на таких святих речах.

Другий момент. Оскільки пам’ятник недобудований, то маємо обов’язок і зобов’язання від громади, яка нас обирала до обласної ради, все таки завершити це будівництво. Зверніть увагу звідки взяли гроші на ці потреби. З витрат обласної адміністрації – на їх презентаційні потреби і 200 тис грн. було знято за пропозиції Панькевича – з витрат обласної ради. Тобто, це не забрано ні з освіти, ні з медицини, чи з потреб молоді, чи сільського господарства. Забрали з презентаційних витрат влади. На мою думку, все логічно і правильно.

– Отже, Ви проти, аби депутати цього скликання також збирали кошти на пам’ятник Бандері?

– Чому ж? Є купа олігархів. Хай здають. Ми, до речі, й самі не проти скинутися. Ми це робили і будемо робити. Інша справа, що представник Партії регіонів мав нахабство взагалі говорити про пам’ятник Бандері, враховуючи, що він однопартієць Януковича, Табачника, Азарова та інших україноненависників. А Панькевич абсолютно логічно йому порадив, якщо ти чоловіче такий мудрий, то звернися до лідера своєї політичної сили, до Януковича, хай виділить пару копійок. Ми цей пам’ятник добудуємо. Це наш світогляд, це наша ідеологія, якою ми живемо. Ми це робимо природно, а не тому що потрібно галочку поставити.

Нагадаємо, депутат обласної ради від фракції Партії регіонів Ігор Грещук запропонував будувати пам`ятник Степану Бандері у Львові за кошти депутатів обласної та Львівської міської ради та місцевих бізнесменів.
“Я нічого не маю проти Степана Бандери, але мені здається, що такий пам`ятник треба будувати не бюджетним коштом, а створити фонд, куди б можна було перерахувати кошти, як це було з будівництвом пам`ятника Петрушевичу у Буському районі” – наголосив він.
За його словами, депутати люди не бідні, можуть долучитися до цієї справи та залучити представників місцевого бізнесу.
Така пропозиція викликала негативну реакцію з боку представників ВО “Свобода”, зокрема, депутатів Ірини Сех та Ірини Фаріон, які намагалися перекричати І.Грещука. Потім у нього забрали слово і відімкнули мікрофон. Однак І.Грещук вийняв з гаманця гроші, поклав їх на стіл президії і заявив, що це його внесок у будівництво пам`ятника.
На це голова обласної ради Олег Панькевич заявив, що гроші на будівництво зняли з коштів ЛОДА і облради, а також запропонував, щоби депутат Грещук звернувся до лідера Партії регіонів Віктора Януковича, аби той пожертвував кошти на будівництво пам`ятника Бандері у Львові.
Нагадаємо, вчора облрада заклала в бюджеті 600 тисяч гривень на добудову пам`ятника Степанові Бандері у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *