Олег Панькевич, голова Львівської облради, про співпрацю з ЛОДА і заступників голови облради

Львівський портал

|

"Вже три західні області мають голів облрад від «Свободи». Якщо всі ці області матимуть єдину позицію, я думаю, що до такої позиції дослухається влада, яка є сьогодні у Києві. Станом на сьогодні прізвища ймовірних кандидатів на заступників голови Львівської облради наразі ще не відомі. Однак ми готові ділитися владою, готові віддавати комісії. Прізвища ще не відомі і це не є принципово для нас.

Однозначно, голова облради зобов’язаний до конструктивної співпраці з головою облдержадміністрації. Представницька та виконавча влада мають працювати на єдину мету. Проте, якщо виконавча влада, представлена з Києва, порушує законодавство, не виконує програму соціально-економічного розвитку та рішень облради, – тоді вона має отримати оцінку від депутатів облради. Ми за конструктивну співпрацю. Питання недовіри голові Львівської облдержадміністрації залишається в контексті, якщо Горбаль залишається депутатом Верховної Ради. Ми готові знову підняти це питання на одному з наступних засідань.

Під час формування комісій голова облради буде пропонувати кандидатів на голів, а депутати – підтримуватимуть або ні. Ми говоритимемо про формування комісій, зміну їхніх назв та функціонально призначення, можливо їх буде менше. Обласна рада буде працювати ефективно. Гадаю ми також маємо переглянути стратегію розвитку Львівської області.

Щодо ймовірних опозиціонерів до «Свободи» – це питання є відкритим. Ми говоримо, що «Свобода» є антисистемною політичною силою, наші представники абсолютно не міняють своїх засадничих принципів. На нас знову мають орієнтуватися інші, які підтримують національну ідею, як це було в 90-их руках. Сьогодні Західна Україна-Галичина знову буде форпостом національної ідеї".

Нагадаємо, сьогодні новообрана Львівська обласна рада обрала Олега Панькевича своїм головою. За це проголосувало 71 із 114 присутніх депутатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *