Ігор Скальський, світлохудожник, про організацію лазерного шоу у Львові на День Незалежності

Львівський портал

|

На День Незалежності Львівська облдержадміністрація готує приємний сюрприз львів’янам і гостям міста – лазерне шоу. Його автор – світлохудожник Ігор Скальський, займається лазерами з 1979 року. 

– Пане Ігорю, розкажіть будь-ласка, що Ви готуєте на День Незалежності мешканцям Львова і його гостям?

– Частково дійство відбуватиметься біля Оперного театру. Зауважу, що сам Оперний в повітря підніматися не буде (сміється). О 21.30 на площі перед театром відбуватиметься Фестиваль лазерного шоу. В ньому візьмуть участь представники кількох країн, в тому числі й з Німеччини і Словаччини, Польщі та Росії. Ми організовуємо променеве, графічне і змішане шоу. В той самий час на вулиці Стрийській відбуватиметься святковий концерт. За 5 хвилин до феєрверку, під час прямої трансляції пісні «Ти, моя Україно», будуть працювати лазерні прилади, встановлені на вулиці Стрийській і перед Оперним театром. Прилади будуть показувати графічне шоу на тему цієї пісні. Разом з ними прочнуть працювати лазерні прилади, встановлені на Ратуші, Високому Замку, телевежі, на церкві св. Юра.   Промені над Львовом рухатимуться в такт музиці.

Перед Оперним театром представники з інших країн будуть показувати свою шоу-програму. Тобто, це буде Фестиваль лазерного шоу.

Причому, шоу на хмарах, якщо вони будуть, показуватимемо тільки ми. Лазерне шоу буває двох видів: променеве і графічне. Перед Оперним театром, де буде проводитись Фестиваль лазерного шоу, будуть стояти 3 прилади, вздовж 100-метрівки. Показуватимуть вони променеву виставу. З протилежного боку будуть стояти прилади, які будуть моделювати зображення на фасад Оперного театру, як на екран. Тобто, ті глядачі, які не будуть впритул наближатись до театру, зможуть прекрасно роздивитись усі зображення. Причому вони будуть і променеві, і графічні, і змішані.

Крім того, по Львову  будуть рухатися промені, які складатимуться у римську цифру 19, оскільки в нас якраз 19 річниця Незалежності. Тобто, будуть працювати  19 потужних світлових приладів на Високому Замку, 5 біля Оперного театру і на Стрийській вулиці. Всі вони будуть утворювати римську 19.

Та вистава, яка буде показана над містом, на хмарах, буде об’єднувати духовні, історичні і культурні місця Львова. Тобто усі побачать з’єднання променів тих приладів, які  встановлені на Ратуші, Високому Замку, телевежі, на церкві св. Юра. Найкраще спостерігати за цим буде з висотних будинків і високих точок Львова, таких, як готель «Дністер», «Цитадель Ін», з верхніх точок парку Культури, тобто, з тих місць, з яких дуже добре видно панораму нашого міста.

– Це будуть виключно промені, чи, можливо, зображення?

– Зображення бувають лише на якихось площинах. Тобто, якщо в той час буде низька хмарність, то люди, які будуть біля Оперного театру і на Стрийській вулиці, зможуть дещо цікаве побачити. Всі інші будуть бачити здебільшого прості рухи променів.

– Що Ви плануєте зобразити на хмарах?

– Буде кілька картин, в тому числі й тризуб, зображення контуру України, словом все те, що символізує нашу державу і День Незалежності.  

– Скільки по часу триватимуть лазерні вистави?

– Спочатку світлові прилади будуть супроводжувати пісню Василя Зінкевича «Ти, моя Україно», а після того будуть продовжувати роботу протягом години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *