Працівники Добротвірської ТЕС прибирали напередодні свят

Олесь ТЯГАЙ, Львівський портал

|

Більше сотні співробітників Добротвірської ТЕС в рамках всеукраїнської волонтерської акції  ДТЕК «Чисте місто» як і щороку вийшли на прибирання рідного селища. Цього року енергетики вирішили навести лад навколо Народного дому.

«Традиційно ми беремо участь волонтерській акції «Чисте місто». Кожного року кількість працівників, які бажають брати участь у толоці, збільшується. Напевно, це пов’язано з тим, що селище в нас знаходиться в мальовничому місці  і мешканці хочуть зробити його ще більш чистим. До сьогодні ми вже прибрали на ділянках, що закріплені за цехами електростанції. Сьогодні ми вже надаємо допомогу селищній раді  у прибиранні більших  ділянок, де сміття, на жаль, щороку з’являється», – розповів директор станції ДТЕК Добротвірська ТЕС Олег Таращук.

Добротвірці, знаючи яка зараз непроста ситуація з вивезенням сміттям на Львівщині, вирішили посортувати зібране сміття. А гроші за здачу скла, пластику та макулатури планують віддати на потреби АТО.

«У нашому регіоні непроста ситуація з утилізацією відходів. Тому ми прийняли рішення  сортувати зібране нами сміття на кілька категорій. Є організований транспорт, який це посортоване сміття збере.  У нас на станції є своє сміттєзвалище побутових відходів, куди буде вивезено решту», – додав директор станції.

Працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС, що долучаються до акції «Чисте місто» не вперше, запевняють, що раніше на цих ділянках сміття було значно більше.

«Ми хочемо, щоб наше селище було чистим, щоб було красивим напередодні Великодня. Це є волонтерська  акція, тому в такий гарний день ми всі прийшли сюди добровільно. Можна сказати, що в попередні роки сміття було значно більше і щороку його стає все менше – все таки змінюється ставлення  наших односельців до чистоти в селищі», – розповіла працівниця станції пані Леся.

«Хочеться, щоб Добротвір був чистим. Мені дуже приємно, коли в наше селище приїжджають гості  і кажуть, що в нас гарно і чисто. Це звісно дуже тішить. Окрім того, це приклад для інших людей, що кожен повинен прикласти свої руки до прибирання, а хто сьогодні прибирає вже не буде смітити», – вважає пані Надія.

До акції долучились не лише самі працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС, а й їхні малюки. За допомогу батькам у прибиранні Добротвору дітки отримали фірмові подарунки – ланч-бокси. Найбільш активним дорослим учасникам акції подарували брендовані кепки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *