На дорозі біля Бурштина політична акція і перекрита траса

Олесь ТЯГАЙ, Львівський портал

|

Сьогодні, 5 лютого, біля Бурштинської ТЕС розпочалась акція протесту. Мітингувальники перекрили дорогу для проїзду транспорту, чим спричинили незручності для подорожуючих. З обох сторін проїзної частини траси вже зібралось чимало автомобілів.

Голова профспілки Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький запросив до сьогоднішньої участі в акції представників політичних партій, котрі сьогодні приїхали підтримати протестуючих. На відміну від попередньої , сьогоднішня перетворилась з економічної в політичну.

«Я вкрай негативно ставлюсь до тих акцій де перекривають траси, яке я чи люди в автобусах мають відношення до проблем чи бажань цих людей. Я б взагалі на період економічної кризи і війни в країні заборонив законом перекриття доріг. Сідайте і домовляйтесь, тоді може щось і вдасться. Але я думаю, що чим ближче буде до виборів, тим частіше ми будемо бачити такі акції», – вважає Андрій, водій рейсового автобуса.

Тим часом Бурштинська ТЕС працює в звичному режимі. «В зимові місяці станція працює з підсиленим навантаженням, такі акції з політичним забарвленням дестабілізують роботу, – вважає директор Бурштинської ТЕС Андрій Шувар. – Скажіть мені, хто на сьогоднішній день в нашій країні не хоче підвищення зарплатні? Це нормальне людське бажання, тому ми і відкриті до діалогу і зарплати будуть підвищуватись. Зараз, наприклад, переглядаємо встановлену доплату за інтенсивність в тепло-технічному цеху в зв’язку із збільшеним навантаженням на співробітників цеху. Встановлюється доплата на зимовий період для персоналу, що зайнятий на розвантаженні вугілля, особливо в період максимального навантаження»

За словами директора ТЕС, станом на січень 2017 року середня зарплата становить більше 9 тисяч гривень, це вдвічі більше аніж середня по Івано-Франківській області. Вся зарплата виплачується вчасно і це при тому, що ДП «Енергоринок» заборгував Бурштинській електростанції  майже 2 мільярда гривень за вже вироблену і відпущену електроенергію .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *