У Добротворі спорт став доступим для всіх – і дітей, і дорослих

Олесь ТЯГАЙ, Львівський портал

|

Відколи Добротвірська ТЕС стала підрозділом енергетичної компанії ДТЕК, на території селища почали реалізовувати різні соціальні програми. В рамках Стратегії соціального партнерства між ДТЕК і селищем, компанія виділяє чималі кошти на музичну, спортивну та навчальну сфери. Однією з таких закупівель, яка чи не найбільше до вподоби жителям Добротвора, є вуличне спортивне обладнання.

unnamed-2

Ще близько трьох років тому ДТЕК закупила для селища вуличні тренажери. Частина з них знаходиться біля стадіону, на яких щодень тренуються юні футболісти. За словами працівника стадіону та футбольного тренера  Андрія Давидовича, ці тренажери допомагають тренуватись не лише спортсменам, а й підтримувати  себе у формі простим мешканцям Добротвора.

«Ці тренажери називаються антивандальні, тому що вони стоять на вулиці і їх неможливо зламати та вони годяться для всіх сезонів в році. Для нас вони є дуже корисними, бо ми з дітьми на них робимо розминку, після чого йдемо грати в футбол. Окрім того, цими тренажерами користуються мешканці селища Добротвір різного віку. Тут запросто ввечері можна побачити старших жіночок, котрі інтенсивно займаються на усій групи тренажерів. Вони дуже зручні для всіх вікових груп», – сказав Андрій Давидович.

unnamed

14-річні футболісти стверджують, що на цих тренажерах хочеться займатись не лише під час тренувань, але й у вільний час.

«На кожному тренуванні ми робимо різні вправи з футбольними м’ячами чи без них, окрім того займаємось на тренажерах. Нам найбільше подобають ті тренажери, де ми робимо вправи на прес, біцепси та ноги. Навіть коли в нас нема тренувань, ми любимо приходити сюди позайматись», – розповіли юні спортсмени.

Окрім вуличних тренажерів для дорослих, ДТЕК закуповує спортивний інвентар для малечі. Відтак цього року у Добротвірському дошкільному навчальному закладі №2 було оснащено спортивний зал, де діти займаються фізкультурою.

«З ДТЕК ми співпрацюємо уже не вперше. Це наш третій успішний реалізований проект в рамках програми міні-грантів «Місто своїми руками». Наша перша співпраця допомогла оснастити  медичний кабінет, кабінети психолога та вчителя-логопеда. Окрім того ми ще закупили технічне обладнання, а саме: комп’ютер і мультимедійний проектор. На це нам було виділено свого часу  47,5 тисяч гривень. Другий міні-проект в межах 5 тисяч включав у себе облаштування музичної зали. Ми закуповували тканину для куліс та стільці для глядачів. Цьогорічний проект – оснащення спортивної зали майже за 30 тисяч гривень. На цю суму були закуплені кольорові модулі, тренажер, стінку, полички та інвентар для занять ранковою гімнастикою (палиці, м’ячі, тощо)», – розповіла завідувач садочку Любов Овчаренко.

unnamed-1

Вона запевняє, що це обладнання було дуже потрібним в дошкільному закладі, адже тепер діти з більшим задоволенням займаються спортом.

«Ми вибрали такий проект, тому що фундаментальною основою навчання і виховання має бути збереження здоров’я підростаючого покоління. Технічний прогрес іде вперед і ми вже бачимо його негативний вплив на здоров’ї дітей. Рухову активність замінили комп’ютери та  гаджети. Діти дуже мало рухаються, тому саме дошкільний заклад має взяти на себе таку місію як: закласти дітям любов до занять з фізкультурою. Це маленькі діти, в яких образно-дійове мислення. Тобто чим яскравіше, чим більше кольорів, тим цікавіше дітям. Тому нашою метою було не тільки полегшити роботу педагогам, а й зацікавити дітей, щоб вони з радістю приходили на заняття з фізкультури. Здається, що нам вдалося. Коли ми бачимо щасливі і зацікавлені очі наших малюків, коли вони запитують: «Коли ми ще підемо на фізкультуру?», ми вважаємо, що досягли мети», – поділилась завідувач добротвірського садочку Любов Овчаренко.

unnamed-4

Але на цьому дошкільний навчальний заклад не збирається зупинятись і буде й надалі брати участь у соціальних програмах ДТЕК та у проекті міні-грантів «Місто своїми руками». У керівництва вже навіть є мрії на наступний рік.

«На наступні роки ми готуємо дуже багато проектів, бо нам дуже подобається співпраця з ДТЕК та місцевою агенцією розвитку. Це є хороша команда професіоналів, які завжди допоможуть, тому ми завжди стараємось брати участь у таких програмах. Зокрема на наступний рік я б хотіла закупити нові пісочниці з спеціальним накриттям та навісами», – сказала Любов Овчаренко.

unnamed-3

Оновлений спортивний зал дуже подобається дітям. Вони приходять сюди сонні одразу після тихої години, але вже за кілька хвилин активних ігор та вправ остаточно прокидаються та можуть перевернути садок догори дном.

«Кожного для ми проходимо з дітками в цей зал, проводимо ранкову зарядку. Окрім того три рази в тиждень в нас є фізичне виховання. Це добре обладнаний зал, тому ми можемо проводити різні вправи, естафети. Дітям дуже подобається в цьому залі, їм дуже цікаво», – додає вихователь середньої групи Любов Турак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *