Нові методи реабілітації у Добротвірській лікарні

Вероніка РОЙ, Львівський портал

|

Ще у 2015 році в рамках Соціального партнерства  компанії ДТЕК з містом Добротвір на базі Добротвірської міської лікарні було відкрите сучасне реабілітаційне відділення, яке скероване на забезпечення лікування людей із захворюваннями центральної і нервової системи, захворюваннями опорно-рухового апарату. Нове реабілітаційне відділення в Добротвірській лікарні дало змогу проходити курс реабілітації не лише жителям міста, але й травмованим учасникам АТО. З часу відкриття більше 700 пацієнтів вже пройшли реабілітацію в цьому відділенні.

13

Як розповідає головний лікар Добротвірської міської лікарні Людмили Круглянко, енергетична компанія ДТЕК зробила чималий внесок у розвиток їхньої лікарні, зокрема закупила реанімобіль, апарат ультразвукової діагностики, лабораторне обладнання та було відкрите реабілітаційне відділення на 10 стаціонарних ліжко-місць. Як вона зазначає, нове обладнання пришвидшує одужання пацієнтів та вже покращило роботу медичного персоналу.

«Упродовж п’яти років ми працюємо в рамках стратегії Cоціального партнерства з компанією ДТЕК. У 2012 році придбано автомобіль швидкої допомоги класу В, який був надзвичайно потрібний для селища для покращення надання медичної допомоги. Впродовж 2013-2014 років компанією ДТЕК було закуплено нове діагностичне обладнання, апарат ультразвукової діагностики,лабораторне обладнання, фізіотерапевтичні апарати, що значно покращило надання медичних послуг. У 2015 році  з допомогою компанії  ДТЕК  було відкрито реабілітаційне відділення на 10 стаціонарних ліжко-місць, також ми надаємо допомогу амбулаторним хворим та для цього було відкрито 5 допоміжних кабінетів», – розказує Людмили Круглянко.

14

За п’ять років компанія ДТЕК інвестувала в Добротвірську лікарню більше 300 тисяч доларів США.  За цей час було закуплено обладнання для реабілітації: апарат магнітотерапії, електронний апарат для фракційного витягування хребта, комплексний низькочастотний апарат «Радіус-01 ФТ», фізіотерапевтичний комплекс для проведення вакуумної терапії, апарат для ультразвукової терапії, апарат для місцевої дарсонвалізації, професійний реабілітаційний велотренажер. Окрім цього у 2012 році був закуплений новий ренімобіль, який був необхідним для Добротвірської лікарні. У 2016 році відкриті нові кабінети гідротерапії, закуплені бальнеологічні ванни на суму 242 тисячі гривень.

16

За словами головного лікаря співпраця з ДТЕК дала змогу лікарні взяти участь у програмі німецьких служб старших експертів «Нові методи лікування в реабілітології».

«Ми взяли участь у програмі німецьких служб старших експертів «Нові методи лікування в реабілітології». Протягом місяця в Добротвірській лікарні надавали практичну та теоретичну допомогу волонтери-реабілітологи з Німечинни, що підвищило рівень знань медичного персоналу. В проведенні даного проекту та фінансовій підтримці нам допомагала компанія ДТЕК», – зазначає  Людмила Круглянко.

10

За словами завідувача кабінету лікувальної фізкультури Вікторії Соловйової, яка у 2014 році через військові дії в Донецькій області змушена була переїхати у Добротвір, у період реабілітації людині потрібні активні дії для того, щоб швидше повернутися до нормального життя.

9

«В нашому реабілітаційному кабінеті є дошка Євмінова, яка допомагає людям з  проблемами  упорно-рухового апарату, а також з захворюванням нервової системи, також ми маємо велотренажер на якому працюють люди після інсульту. Для кожного пацієнта підбирають індивідуальну програму, з допомогою якої визначають пульс пацієнт, який під час роботи контролює реабілітолог. Кабінет реабілітації ще має шведську стінку, де виконують вправи для розробки верхніх і нижніх кінцівок. І після будь-якого медикаментозного лікування людина потребує реабілітаційне лікування», – розповіла Вікторія.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *