ОСТАННІ НОВИНИ

Що намагався приховати «борець з корупцією» Лещенко від своїх виборців?

Львівський портал

|

Народний депутат Сергій Лещенко «вляпався» у серйозний скандал через купівлю за захмарну ціну величезної квартири у столиці. Інформація про те, що він придбав собі  житло у центрі Києва за майже 8 мільйонів гривень, з’явилася учора. Відразу після цього Лещенка накрила справжня хвиля народного гніву та обурення, і він безповоротно втратив статус головного борця з корупцією…

Лещенко

«Друзі, давайте всі дружно привітаємо Сергія Лещенка з придбанням  чергової квартири за 7,5 млн. Сподіваюсь, що для молодої закоханої пари вистачить майже 200 кв. метрів», – з іронією написав журналіст Андрій Дзиндзя.

1

Як зазначається у довідці з держреєстру речових прав на нерухоме майно, квартира зареєстрована на Лещенка 31 серпня цього року. Розташована у новобудові в центрі Києва, загальна площа – 192 кв.м.

Окрім цього, масла у вогонь підлила інформація про рахунок Лещенка у «Сбербанку, який фігурував у договорі купівлі-продажу житла.

«Гарно бути депутатом. А от і договір на хату Сергія. Рахунок у «Сбєрбанку» Росії на другій сторінці договору. В договорі прекрасно все: і сума (де в Сергія бабло ), і рахунок (в додатковій угоді вже в іншому банку) і гроші всі Сергія, і дівчини DJ нема, загалом лажа якась. Питань в мене до реформаторів більше нема. З перемогою, Україно. Ну, а НАБУ, думаю, з’ясує деталі. У нас же нема вибірковості, так? Тільки одне питання: «Сергію, а ваші принципи дозволять скласти мандат?», – обурився адвокат Олексій Шевчук.

«Продаж здійснено сторонами за 7 мільйонів 550 тисяч гривень без ПДВ, які покупець сплачує продавцю шляхом перерахування грошових коштів зі свого поточного рахунку, який відкрито в ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627) на поточний рахунок продавця, який відкрито в Київській філії АТ «Місто Банк» до 2 вересня 2016 року», – зазначається у договорі.

2

3

4

Сам Сергій Лещенко відхрещується від того, що оплата купівлі квартири йшла через «Сбербанк», мовляв, через цей банк лише сплачувалися кошти у Пенсійний фонд України:

«Гроші за квартиру не сплачувалися через Сбербанк. Є додаткова угода, де фігурує інший банк. Єдиний платіж в Сбербанку було зроблено на рахунок Пенсійного фонду України в Державному казначействі. Це платіж при придбанні нерухомості, який треба було робити досить оперативно – до закінчення банківського дня. Квартира оформлена на мене, а Настя (Ред. – цивільна дружина Сергія Лещенка) стане її співвласником після завершення процедури розлучення. В декларації за 2016 рік все це буде відображено. Не буду приховувати, мені навіть радили знайти підставну особу або далекого родича та записати житло на нього. Але мені немає що приховувати – і для мене принципово, що правда має бути правдою».

Водночас він спробував пояснити, звідки взяв гроші на дороге житло, зазначивши, що частину коштів він заробив, коли працював на «Українській правді».

«Мені немає що приховувати, тому зареєстрував на себе. Я є прихильником прозорості та співавтором закону про відкритість реєстрів, і в першу чергу приміряю ці вимоги на себе.

Частину коштів – це мої заощадження як колишнього співвласника Української правди; окрім того, в 2013-2014 роках мною було задекларовано понад 100 тисяч доларів доходу. Половина суми придбання – це позика від засновника Української правди Олени Притули терміном на 10 років. Інше – це гроші моєї улюбленої людини Anastasia Topolskaia, яка буде вказана в моїй декларації за підсумками 2016 року. Заробітки Насті дозволяють впевнено говорити про погашення боргу. Настя входить до числа найбільш високооплачуваних ді-джеєв у Східній Європі, виступаючи близько 200 разів на рік на чотирьох континентах. Сподіваюся, ви розумієте, що ці нападки – плата за мою антикорупційну діяльність без озирання на прізвища та посади. Чесність має заохочуватися, а не каратися», – написав нардеп.

Відтак цей скандал зчинив неабиякий «бум» у соцмережах: на адресу Лещенка посипалося чимало звинувачень.

Так, ситуацію із Лещенком прокоментувала і Мирослава Гонгадзе, вдова Георгія Гонгадзе, засновника «УП» : «У мене сьогодні день розбитих ілюзій. Я думала що не наївна, що бачу речі тверезими очима, приймаю їх і реальність такою, якою вона є. Але ілюзія можливої перемоги правди і віра в людей у мене залишалась. Сьогодні все це розбилося як кришталева люстра, красиво і з шумом… Вибач Сергій, ти знаєш я тішуся за тебе, але хочу таки відмітити, що діти Георгія Гонгадзе не отримали навіть одної гривні від заснованого їхнім батьком проекту. Може як співвласник створиш протекцію мені перед Оленою, може хоч на оплату на навчання мені позичить на «10 років».

111111

Своєю чергою народний депутат Микола Княжицький звинуватив Сергія Лещенка у брехні та маніпуляціях: «Проблема Лещенка – це проблема брехні і маніпуляції, а не квартири. Все його життя – це не журналістика, а зливи, брехня і замовні маніпуляції. Тому для людей, що звикли цим маніпуляціям довіряти, його очевидна брехня про себе стала шоком. А він сам повірив у власну безкарність і силу навіювання. Мовляв, знову відбрешеться. Кажуть, у російському банку його зняла випадково молода біженка з Криму, яка прийшла рятувати залишки власних заощаджень. Інші документи теж випадково виплили. Це як про яму, яку копаєш іншому. Тим більше, якщо копаєш на замовлення і за російські гроші».

Фото: Facebook-сторінки Андрія Дзиндзі, Олексія Шевчука, rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *